Călăraşi: Scandalgiii din 2 Moldoveni vor să scape pe cauţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Georgian Lefter, una dintre persoanele care au participat la încăierarea din 16 aprilie 2011 vrea să fie liber. Apărătorul acestuia a depus o cerere de liberare pe cauţiune pe care judecătorii nu au admis-o.

În urma recursului formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva încheierii pronunţată de Judecătoria Călăraşi la data de 9 iunie 2011, a fost respinsă cererea de liberare provizorie pe cauţiune formulată de Laurenţiu Georgian Lefter.

Scandalul din 16 aprilie

Sute de persoane s-au adunat în noaptea de sâmbătă, 16 aprilie 2011, în cartierul 2 Moldoveni să asiste la bătaia dintre clanurile Zăbălaru şi Chirmuş. Altercaţia s-a soldat cu patru victime dintre care două au ajuns la spital. Ulterior unul dintre bărbaţi a fost transferat la unitatea medicală Bagdasar Arseni, din Capitală, din cauză că era rănit la cap. Victimele fac parte din clanul Zăbălaru. Printre ei se numără Adrian Nicu Niţă (29 de ani) zis „Pisoi“ şi Daniel Niţă (15 ani), ambii fraţii şefului grupului interlop, Aurel Niţă.  Printre agresori se numără membrii clanului advers: Laurenţiu Georgian Lefter (30 de ani), Iulian Aurel Băloi (28 de ani), Petrişor Lupu (31 de ani), Ionuţ ŞtefanDobre (23 de ani).

Mobilul, un omor din 2007 

Poliţiştii au spus că cele două clanuri s-au răfuit din cauza unui proces aflat pe rolul Tribunalului Călăraşi, încă din anul 2007 şi în care nu s-a dat încă nici o sentinţă. Ultimul termen a fost în ziua de 11 aprilie, însă cauza a fost amânată ca urmare a cererii unuia dintre inculpaţi. Aflaţi în postura de a ajunge la închisoare pentru reglarea de conturi de acum cinci ani, interlopii au început, în faţa instanţei, să îşi schimbe declaraţiile acuzându-se reciproc. Acuzele au culminat cu incidentul din 16 aprilie 2011.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite