Călăraşi: Cu 20% mai puţini răniţi în accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului, numărul accidentelor grave a scăzut cu 22,6 %, datorită eforturilor şi acţiunilor de prevenire efectuate de poliţiştii rutieri.

Conform studiului realizat de Serviciul Rutier Călăraşi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au înregistrat cu 22,6% mai puţine accidente rutiere. De asemenea a scăzut cu 20% numărul persoanelor rănite grav. Analizele Serviciului Rutier relevă faptul că principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt : viteza neadaptată la condiţiile de trafic, viteza excesivă, neacordarea de prioritate dar şi nerespectarea de către pietoni a regulilor de circulaţie.

Acţiuni preventive

Pentru a reduce numărul accidentelor, poliţiştii au organizat diverse activităţi de prevenire şi educare. Pe 13 septembrie, cu ocazia începerii anului şcolar, poliţiştii au efectuat în unităţile de învăţământ informări ale elevilor, părinţilor dar şi ale profesorilor despre modalităţile de prevenire a accidentelor rutiere.  Săptămâna aceasta se derulează o acţiune naţională sub egida TISPOL (Organizaţia poliţiilor Europene), ce vizează portul centurii de siguranţă de către conducătorii auto.

 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite