Ruxandra Dragomir a reprezentat Călăraşiul la Festivalul „Mamaia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are peste o sută de premii la activ şi a participat la numeroase festivaluri în ţară, dar şi în străinătate. Anul trecut a fost selectată pentru a participa la Festivalul Mamaia, fiind singura interpretă din oraşul nostru care a reuşit vreodată această performanţă.

Din cei 30 de candidaţi au rămas 10, care au participat la o emisiune televizată. Din cei zece a ieşit a doua după o interpretă foarte bună. „Am participat la grupa de vârstă 16-25 de ani şi eram cea mai mică dintre concurenţi. Am avut mari emoţii şi nu mi-a venit să cred  că am reuşit să ies pe locul doi. Am fost foarte mulţumită că am reuşit această performanţă“, povesteşte cu entuziasm Ruxandra Dragomir.

Peste 100 de trofee şi diplome

Pe lângă Festivalul de la Mamaia tânăra a obţinut numeroase trofee dintre care cele mai importante au fost Festivalul „Contrapunct“, ţinut la Bucureşti în 2006, la care a făcut parte din juriu şi cunoscutul Horia Moculescu. În 2008 la Alieşd, lângă Iaşi, tânăra a participat la Concursul internaţional de muzică uşoară „Suflet de stea“ şi la „Ghiocelul de Argint“, a luat trofeele festivalelor.

Pregătiri intense


De o lună de zile a început să cânte împreună cu formaţia Mix Band. Împreună cu  membrii trupei s-a pregătit pentru un spectacol organizat de zilele oraşului la Velingrad, în Bulgaria, câte patru ore pe zi timp de două săptămâni. „Să cânţi cu o trupă live e mult mai dificil dar şi mai incitant decât atunci când interpretezi după un negativ. Trebuie să ţin pasul cu colegii din formaţie şi de multe ori este foarte dificil, însă această manieră de interpretare are mult mai multe satisfacţii“, recunoaşte cu mândrie Ruxandra.

Studiază la Iaşi

De mică i-a plăcut să danseze şi recunoaşte că a moştenit acest talent de la mama sa, iar la 12 ani a început să participe la cursuri de dans la şcoala numărul 5 „Nicolae Titulescu“.  După un timp, pentru că o auzea pe Ruxandra fredonând diverse melodii, tatăl său l-a rugat pe profesorul Mihail Manciu să o lase să interpreteze o melodie mai simplă, pentru a vedea dacă are talent.

După ce a început să interpreteze melodii din ce în ce mai grele, a început să participe chiar şi la diverse competiţii. La 13 ani,în timp ce participa la un concurs de muzică uşoară, la Vaslui, adolescenta a întâlnit un compozitor care a remarcat-o şi care i-a compus prima piesă. Pentru că avea nevoie de un profesor bun pentru a obţine performanţe, compozitorul i-a recomandat o profesoară de canto din Iaşi.

„Iniţial am spus că nu mergem acolo pentru că era foarte departe însă văzând că nu aveam altă opţiune părinţii meu şi cu mine am decis să încep orele cu profesoara Gabriela Nichita.  Mi-a plăcut foarte mult faptul că avea studiile făcute în America dar şi cum lucrează, pentru o mică greşeală reia tot cântecul“, povesteşte zâmbind adolescenta.    „Îţi trebuie talent, multă muncă, să arăţi bine şi mulţi bani. Negativele, drumul până la Iaşi, cel puţin de două ori pe lună dar şi lecţiile costă cam 1.000 de lei pe lună iar dacă nu aş fi avut sprijinul părinţilor mei cu siguranţă că nu aş fi reuşit“, mărturiseşte Ruxandra Dragomir.
 

Citiţi mai multe despre Ruxandra Dragomir în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite