Poliţia, cu ochii în patru de Rusalii. Zece radare vor monitoriza traficul, zilnic, pe drumurile din judeţul Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici în perioada Rusaliilor, poliţiştii de la Serviciul Rutier nu au liber. Şoferii care cred că ar putea să scape de sancţiuni, în cazul în care încalcă legea, n-au nicio şansă!  În perioada 1 – 4 iunie, 40 de poliţişti vor acţiona zilnic pe principalele tronsoane de drumuri naţionale de pe raza judeţului Călăraşi. Este vorba despre  D.N. 3 (Bucureşti – Călăraşi), D.N. 21 (Călăraşi – Slobozia), D

Oamenii legii vor folosi, în medie, 10 aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză. De asemenea, poliţiştii vor acorda o atenţie deosebită prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului. „Pentru conducătorii auto care se deplasează în alte localităţi în perioada Sărbătorilor Rusaliilor, poliţiştii le recomandă acelora care au trasee lungi de parcurs să plece la drum numai dacă sunt odihniţi, pentru a evita să adoarmă la volan, să adapteze viteza la condiţiile carosabilului şi să respecte distanţa între autovehicule, să evite manevrele imprudente, cum ar fi depăşirea coloanelor”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Evitaţi aglomeraţia!

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să plece în călătorie după ce s-au asigurat că au ales un traseu care să evite aglomeraţia şi să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie pe care îi întâlnesc în deplasările pe care le efectuează. „Şi pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să se angajeze în traversare numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă”, spun poliţiştii.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite