Călăraşi: Regele Mihai are, de astăzi, statuie în Parcul Central

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvelirea Statuii Regelui Mihai şi a Plăcii memoriale se vor desfaşura astăzi, în prezenţa Majestăţii Sale Regele Mihai I şi vor fi sfinţite de Preasfinţitul Vincenţiu – Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

Statuia va fi amplasată pe Aleea regilor din parcul central, avându-i ca vecini pe regina Maria şi pe domnitorul Mihai Viteazul. Bustul a fost realizat de sculptorul Dumitru Pasima.

La eveniment vor fi prezenţi miniştri, secretari de stat, preasfinţitul Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. „Am dorit să realizăm această statuie la Călăraşi, deoarece pe aici treceau toţi regii României la Cadrilater. Este foarte important să nu uităm istoria noastră. Regele Mihai este un Dumnezeu pentru noi“, a spus, entuziasmat, primarul, cel care a venit cu ideea realizării acestui bust.

Bustul din bronz al regelui va avea 1,25 metri înălţime şi va fi aşezat pe un soclu de 2,30 de metri, din beton placat cu marmură albă.  Lucrarea este realizată de Dumitru Pasima, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România care are lucrări în colecţiile din Bulgaria, Cehia, Germania şi Italia.

Evenimentul va fi unul de sărbătoare, întrucât Majestatea Sa va participa la două momente importante – dezvelirea Statuii Regelui Mihai de pe Aleea Regilor din Parcul Central al Municipiului Călăraşi şi dezvelirea Plăcii memoriale de pe clădirea restaurată a Direcţiei pentru Cultură în care se consemnează că la această clădire au poposit, de-a lungul anilor, Regele Carol I, Regele Ferdinand şi Regele Mihai I. 

Din nou la Călăraşi

Regele a mai fost la Călăraşi acum trei ani, pe 9 mai 2008, alături de principele Radu. Majestatea Sa şi Alteţa Sa regală principele Radu al României, reprezentant special al Guvernului şi colonel în Armata Română, au luat parte la dezvelirea statuii ecvestre a regelui Carol I, amplasată în Piaţa Prefecturii. Atunci regele Mihai a primit cheia oraşului şi s-a declarat bucuros să dezvelească statuia lui Carol I. Evenimentul a fost deosebit,  mai ales că era pentru prima oară când se ridica în România o statuie a lui Carol I după al doilea război mondial.

Citiţi mai multe despre acest eveniment în ediţia de azi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite