Călăraşi: Prins dormind în post, Vasile Stan face dezvăluiri despre colegii săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul lider al Prolex Călăraşi, Vasile Stan, din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Comunitare Călăraşi, acuză conducerea instituţiei de încălcări flagrante ale legii. 

După ce a fost prins dormind în timpul programului, Vasile Stan s-a decis să vorbească despre unele ilegalităţi comise la Poliţia Comunitară. Una dintre acestea ar fi că şeful instituţiei a înlesnit încălcarea prevederilor Codului Muncii în privinţa organizării cursurilor de pregătire pentru agenţi de pază şi de port armă.

„250 de agenţi de la Poliţia Comunitară au efectuat, în perioada noiembrie 2009-ianuarie 2010, astfel de cursuri prin intermediul a două firme din Călăraşi, plata fiind suportată integral de cursanţi, nu de instituţia care a comandat acest lucru,“ a declarat Vasile Stan. Astfel, pentru pregătirea profesională, cei 250 de poliţişti au plătit câte 280 de lei, după ce conducerea sindicatului Prolex a negociat cu cele două firme organizatoare. La scurt timp, 163 dintre ei s-au trezit puşi pe lista de restructurare.

O altă ţeapă

O altă ţeapă pe care Stan o reclamă este plata unui expert care să conteste Decizia Curţii de Conturi privind imputarea unor sume şi sporuri acordate salariaţilor, dar şi a 1.700.000 lei, reprezentând TVA neîncasat de la societăţile comerciale private şi nevirat la bugetul consolidat al statului. Pentru acest lucru, fosta conducere a Poliţiei Comunitare Călăraşi are deja un proces pe rol.

„Plata acestui expert a fost achitată de salariaţii de la Poliţia Comunitară, fiecare dintre noi având de plătit câte 20 lei, timp de două luni, consecutiv“,  a mai declarat Vasile Stan. „Noi am cerut să vedem care este modalitatea de plată şi de înregistrare în contabilitate a sumelor încasate pentru plata expertului respectiv“, a mai precizat liderul sindical.

Investiţii nejustificate

O altă încălcare flagrantă a legii vizează nerespectarea de către conducerea Poliţiei Comunitară Călăraşi a prevederilor Odonanţei nr. 2din 2001 privind regimul specific al contravenţiilor. Concret, el reclamă că angajaţii ai Poliţiei Comunitare nu erau funcţinari publici ca să poată constata încălcări ale legii şi nici să poată aplica sancţiuni, sau dacă erau împuterniciţi de  primarul municipiului Călăraşi.

Nereguli în... patrulă

Un exemplu elocvent îl constituie faptul că  pentru patrula mobilă, conducerea Poliţiei Comunitare foloseşte persoane care sunt încadrate ca guarzi . „Ei nu au voie să identifice şi să prelucreze date personale “, a mai precizat Vasile Stan. Mai mult decât atât, în această perioadă când se fac disponibilizări masive la Poliţia Comunitară se derulează investiţii nejustificate.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite