Călăraşi: Piaţa Big, sufocată de ornamente pentru sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Globurile, beteala şi instalaţiile pentru brad au preţuri accesibile. Deşi oferta este destul de variată, cumpărătorii vin, se interesează de marfă şi pleacă. Puţini sunt cei care achiziţionează decoruri pentru brad.

Aurelia Stângă are o tarabă în piaţă în fiecare an de sărbători şi spune că aşa prost ca în această perioadă nu a fost niciodată. Femeia vinde decoraţiuni pentru brad, instalaţii de pom şi pentru geam, globuri, beteală şi clopoţei. Cele mai căutate sunt instalaţiile de tip ţurţuri. Acestea au preţuri cuprinse între 15 şi 25 de lei, în funcţie de lungime şi numărul de globuleţe.

Clopoţeii costă 30 de lei, o instalaţie pentru fereastră costă 15 lei, un metru de furtun de instalaţie pentru case sau balcon costă 3 lei, un glob de diverse modele sau dimensiuni costă 1 leu şi un Moş Crăciun micuţ pentru pus în pom are preţul de 3 lei. Vârful de brad se vinde cu 5 lei şi beteala are preţuri cuprinse între 2 şi 4 lei.

Cu toate acestea, oamenii nu se prea înghesuie la cumpărături.  Un fes simplu de Moş Crăciun costă 2 lei, iar unul cu luminiţe costă 5 lei. Vâscul costă 2 lei, iar o coroniţă de brad 6 lei. „Ieri am făcut vânzare doar vreo 200 de lei toată ziua. Anii trecuţi era mai bine. Majoritatea mărfii pe care o am e rămasă de anul trecut. Cea mai mare vânzare o facem în apropierea Crăciunului, însă şi atunci ne e frică să investim prea mult să nu rămânem cu banii blocaţi“, spune Aurelia Stânga, comerciant.

Nici vâscul şi coroniţele din crengi de brad nu sunt căutate de oameni, într-o zi vânzându-se numai 6 bucăţi. Jucăriile au rămas şi ele pe tarabe, nefiind căutate de cumpărători. Ion Titi este nemulţumit de vânzarea făcută în ultimele zile. „De luni sunt aici. Merge mult mai prost ca anul trecut. Se uită omul, studiază şi pleacă mai departe“, spune acesta. 

Ornamente haioase

Cele mai haioase şi noi obiecte pentru perioada sărbătorilor sunt fesurile de Moş stil arc şi o decoraţiune din globuri care se poate agăţa de tavan. Acestea costă 25 de lei, iar fesul haios 10 lei. Îngeraşii pentru bradul de Crăciun costă 10 lei, iar vârful de pom costă şi el 5 lei.  

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite