Peste 300 de călărăşeni vor participa la Let’s do it Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faţă de alte proiecte care au eşuat în judeţul nostru se pare că acesta va fi un succes. Participanţii vor să ecologizeze dar şi să schimbe mentalitatea cetăţenilor cu privire la păstrarea curăţeniei în arealele naturale

Peste 20 de persoane ce fac parte din instituţii locale importante  s-au implicat în organizarea acestui proiect de talie europeană ,inspirat din campania începută în anul 2008 în Estonia  şi care face parte dintr-o mişcare internaţională „ Let’s do it, World“. Această campanie îşi propune igienizarea arealelor naturale din vecinătatea localităţilor, prin colectarea şi reciclarea deşeurilor.

„Până ieri a avut loc etapa de cartografiere şi de cartare a mormanelor de gunoi existente, dar şi localizarea acestora pe harta naţională. Urmează să stabilim cantitatea de saci de plastic necesari pentru a colecta aceste deşeuri“, a precizat Rareş Ionescu, prim-comisar al Gărzii de Mediu Călăraşi. Pentru a transporta deşeurile, coordonatorul proiectului Emil Muşat a apelat la societăţile de salubritate din Călăraşi şi Olteniţa

„Societăţile  au avut o mare deschidere pentru acest proiect şi ne-au promis că ne ajută cu mănuşi, saci şi mijoace de transport. De asemenea, colectarea se va face selective, iar deşeurile vor fi duse pe platformele de stocare a gunoiului de la Călăraşi şi Lehliu“, a spus Emil Muşat.

Tineretul se implică 

În prezent, la Călăraşi s-au stabilit peste 20 de trasee  ce vor fi curăţate şi se aşteaptă o implicare masivă a tinerilor prin acţiuni ale Inspectoratului Şcolar Judeţean. Pe lângă aceştia s-au mai implicat şi Prefectura, Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Asociaţia  „Prioritate: Viitorul“, Asociaţia de cooperare transfrontalieră „Dunărea de Jos“, viceprimarul Nicolae Cuţăr şi Consiliul Judeţean.  

Gunoaie vizate

Un munte de gunoaie  se află chiar sub podul de peste Canalul Siderurgic şi va fi bifat pe „Harta Deşeurilor“ , acolo se găsesc şi alte puncte cu resturi menajere. Alte zone cu problem sunt situate în localităţile Răzvani, Lehliu, Dâlga, Dor Mărunt, Jegălia.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite