Călăraşi, oraşul cu sens unic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 străzi principale din oraş au un singur sens de mers. Alte patru străzi din municipiu vor avea sens unic

Cele mai importante artere din Călărași sunt cu sens unic. Este vorba de 14 străzi din municipiul Călăraşi. Dar numărul acestora nu se va opri aici pentru că aleşii locali vor dezbate ca alte străzi să aibă sens unic.


Este vorba de străzile  Bucureşti, Griviţa, Flacăra, Progresul, Dunărea, Crişana, Ştirbei- Vodă, Dobrogei(între Bucureşti-Independenţei),Călugăreni, Sloboziei, 13 Decembrie din municipiul Călăraşi. Dar numărul acestora nu se va opri aici. Primăria are în plan ca pe alte patru străzi să se circule pe un singur sens de mers . Comisia de specilitate şi Compartimentul de gospodărie comunală de pe lângă Primăria municipiului Călăraşi au propus pentru fluidizarea traficului în oraş iniţierea unui proiect de hotărâre declararea a altor patru străzi pe care circulaţia va fi cu sens unic.

Acestea patru străzi sunt: Cornişei(tronson Belşugului cu Stejarului), Stejarului(Crişana şi Cornişei), Aleea Centralei(tronson strada Nicolae Titulescu şi cu Bulevarul Cuza Vodă), Aleea Grădiniţei (în sens invers). Picu Şişman, viceprimarul oraşului spune că comisia de la nivelul primăriei încă mai studiază situaţia înainte de a supune spre aprobare acest proiect. „Soluţiile propuse de comsie sunt foarte greu de aplicat. Există chiar un studiu de fezabilitate pentru se prevede lărgirea străzilor, dar asta implică foarte mulţi bani din partea municipalităţii “, a declarat Picu Şişman, viceprimarul Călăraşiului.

Lipsă parcări


Concentrarea unor instituţii publice în zona centrală oraşului este una dintre problemele care influienţează. De exemplu, la intersecţiile străziilor Eroilor cu Bucureşti, Flacăra şi Progresul apar aproape zilnic aglomerări din cauza maşinilor parcate de funcţionarii şi cetăţenii care vin la primărie, finanţe, judecătorie sau tribunal, bănci, spital, arhive, SRI sau alte instuţii publice sau private  aflate în zona respectivă sau în apropierea acestora.

Deşi, majoritatea instituţiilor din zona Volna au fost construite în perioada post decembristă autorităţile locale nu au avut prevăzut şi parcări pentru instituţiile respective.Astfel nu puţine sunt cazurile în care şoferii care vin prima dată în oraş se pierd în sensurile de circulaţie.

Număr mare de maşini


Pe lângă aceasta oraşul Călăraşi e plin de maşini cu număr de Bulgaria, iar la Bacul de la Ostrov spre Chiciu, din cele 15 – 20 de maşini care îşi  asteptă rândul la bac ca să treacă Dunărea, cel puţin cinci sunt înmatriculate în Bulgaria. E limpede că tot mai mulţi călărăşeni folosesc această soluţie pentru a nu mai plăti taxa de primă înmatriculare.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite