Călăraşi: O săptămână la munte, un fiasco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar trei familii au ales să petreacă o săptămână la munte pe bani puţini. Deşi oferta este generoasă, 158 lei pentru 6 nopţi de cazare, călărăşenii nu par interesaţi de acest program social.

Deşi programul iniţiat de Ministerul Turismului are oferte foarte tentante, nu se bucură de un mare succes la Călăraşi. Multe persoane nici măcar nu au auzit de această oportunitate ce presupune petrecerea câtorva zile de vacanţă la munte. „Nu am auzit de acest program până acum. Mi-ar plăcea să pot pleca cu soţia la munte, însă situaţia materială nu ne permite şi, deocamdată, avem alte planuri şi alte priorităţi“, spune Ionuţ Avram (29 de ani).

Cereri puţine

Indiferent de ofertele generoase, nu există prea mare interes pentru acestea. Până la această dată s-au înregistrat doar 3 solicitări. Călărăşenii sunt de părere că pot să-şi caute şi singuri cele mai bune oferte şi că programul nu e conceput foarte bine „Cu 170 de lei căutăm să ne distrăm în familie cu toţii. E destul de scump. Dacă-ţi permiţi, poţi merge oriunde, nu e nevoie de acest program“, e de părere Nicoleta Codrici (36 de ani). Aceasta spune că preferă timpul petrecut împreună cu cei dragi şi cu mai puţini bani. 

Ofertă generoasă

Fată de oferta normală, prin programul „O săptămână la munte“ puteţi petrece o vacanţă de şase zile cu preţuri începând de la 158 de lei la un hotel sau o vilă de două stele, pentru 258 de lei vă puteţi caza la un hotel de 3 stele, iar pentru cazare la un hotel de 4 stele trebuie să plătiţi 358 de lei. Proiectul se derulează în perioada 5 septembrie-17 decembrie 2010.

„Este un program social şi vrem ca toată lumea să meargă să se relaxeze câteva zile la munte“, spune administratorul agenţiei de turism „Vacanţa Stelelor“, Costică Vintilă. În program sunt incluse hoteluri din toate staţiunile printre care Sovata, Călimaneşti, Căciulata, Sinaia, Slănic Moldova  „La Hotel Păltiniş  aveţi acces la o bază de tratament foarte bună“, spune Costică Vintilă.

Staţiuni balneare

O altă ofertă tentantă este programul „O săptămână de refacere la staţiuni balneare“, ce se derulează în perioada 1 septembrie- 30 noiembrie 2010. Pentru şase nopţi de cazare cu mic dejun inclus şi tratament la un hotel de două stele, trebuie să achitaţi suma de 270 de lei de persoană, iar la un hotel de trei stele veţi achita suma de 330 de lei. 

În timp ce unii au uitat de munte, anul acesta sunt şi persoane care aşteaptă cu nerăbdare să plece în vacanţă şi sunt bucuroşi de ofertă. „E foarte rentabilă această ofertă, e pentru toate buzunarele. Mai ales pentru cei bătrâni care pot merge la tratament în staţiunile balneo-climaterice“, crede Constantin Sofonea (43 de ani), zugrav.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite