Călăraşi: O parcare dintre blocuri, mărul discordiei între Primărie şi cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii de la F9 spun că la mijloc sunt interese obscure, dând vina pe o vecină de-a lor.

Locatarii de F9 s-au scandalizat că Primăria Călăraşi amenajează o parcare pe fostul spaţiu verde din spatele blocului. Pe o ploaie mocănească, în curtea interioară dintre blocurile cuprinse pe străzile Cornişei, Zăvoiului şi Năvodari, mai mulţi muncitori tăiau de zor copacii aflaţi în zonă. Supăraţi pe faptul că Primăria Municipiului Călăraşi a început amenajarea unei parcări fără să îi consulte, locatarii de F9 au sesizat reporterii de la Adevărul de Seară, sperând că astfel autorităţile vor renunţa la acest proiect.

Parc sau parcare?


La faţa locului, nici vorbă ca lucrările să fie sistate. Deplasându-ne în zonă, am constatat că 5 muncitori care se ocupau de tăierea copacilor de la F9 sunt angajaţi la firma „Adia Trade“ SRL din localitate. În timp ce aceştia muncesc, alţi 5 muncitori  se adăpostesc de ploaie la o scara vecină. Dispar din zonă la vederea aparatului foto, prilej cu care constatăm că pe salopetele lor este inscripţionat numele S.C. Prefab SA.

„Au anunţat în ultimul moment să ne ridicăm maşinile pentru că vor să taie copacii din zonă. De ani de zile îngrijim acest spaţiu din spatele blocului F9. Noi, locatarii am plantat copacii în urmă cu 20 de ani. Acum vin să îi taie pentru că o vecină de-a noastră, care lucrează la Prefab vrea parcare în zonă“, a spus Maria Popa, 42 de ani, locatară la F 9. „Nici nu am înţeles ce vor să amenajeze, parcare sau parc?!“, strigă de la etajul I, Ani Nedelcu, 45 ani, locatară în acelaşi bloc.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite