FOTOGALERIE Familia Naghi, în topul celor mai bogaţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un imperiu estimat la 25 de milioane de euro, patronii fabricii Aldis se clasează pe locul 202. Chiar dacă omul de afaceri George Naghi şi-a pierdut viaţa în urma unui accident nautic cu şalupa, afacerea aldis merge mai departe. Conducerea fabricii de mezeluri a fost preluată de soţia milionarului, Alina şi de fiica acesteia, Gina Tănase.

Tragedia în care George Naghi şi-a pierdut viaţa, dintr- o greşeală a fost la o zi după ce fiul său, Teodor Naghi s-a căsătorit civil. Rănită în accidentul nautic petrecut pe 7 august 2011 pe braţul Borcea, soţia lui George Naghi se află internată la clinica vieneză Dobling pentru că urmează să fie supusă unei intervenţii chirurgicale la picior.  Deşi a fost acasă la parastasul de 40 de zile în memoria lui „Dadi“, aşa cum îşi alinta soţul, Alina Naghi nu a fost prezentă la slujba de la biserică şi nici la cimitir, deoarece era imobilizată la pat.

Click aici pentru galerie foto

Lider pe piaţa mezelurilor

Fabrica de mezeluri Aldis a fost construită în anul 1990 , iar George Naghi a reuşit, de-a lungul anilor, să se facă cunoscut atât în ţară cât şi în străinătate. Familia Naghi se ocupă cu industria alimentară şi agricultură. De câtva timp, George Naghi renunţase să se mai ocupe de afacerea Aldis şi se îndreptase către agricultură. La conducerea afacerii se află Alina şi Gina, fiica adoptivă a milionarului. În 20 de ani de activitate, George Naghi a clădit un imperiu, cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro şi o capacitate de producţie de circa 150 de tone pe zi, fiind lider pe piaţa mezelurilor. În ultimii ani, Naghi s-a ocupat de cele două mii de hectare de teren agricol, dar şi de mai multe ferme de vite şi de oi.
Investiţii în agricultură

Cunoştinţe ale milionarului au spus că acesta era foarte mulţumit de agricultură şi că anul trecut a reuşit să producă în câteva luni 4 milioane de euro.„Îi mergea foarte bine cu agricultura şi avea foarte multe planuri“, a spus unul dintre cunoscuţi. Alina Naghi a declarat în singurul interviu acordat după tragedia care i-a lovit familia că va duce mai departe afacerile. „Tot ce şi-a propus George, eu voi continua. Afacerile vor merge mai departe, aşa cum şi-a dorit el“,  a declarat soţia milionarului.  Omul de afaceri voia să iasă pe piaţă cu produse bio, o nişă despre care cre¬dea că are potenţial în următorii ani. În plus, avea avantajul reţelei proprii de magazine, care asigura o mare parte din vânzările de carne proaspătă, cu pondere însemnată în afaceri¬le firmei. George Naghi deţinea mai multe proprietăţi, printre care o casă pe Dunăre, o vilă în staţiunea Mamaia şi o pensiune agroturistică cu 30 de camere.

Datorii la ANAF


Naghi a investit în fabrica din Călăraşi, una dintre cele mai mari din ţară, circa 70 de mili¬oane de euro, motiv pentru care şi compania avea un grad mare de îndatorare. În plus, firma avea, în urmă cu 3 luni, o datorie de circa două milioane de euro la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, iar din cauza taxelor şi impozitelor neplătite, se instituise procedura de executare silită împo¬triva companiei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite