Călăraşi: Municipalitatea cheltuie 10.000 de euro pentru sărbătorile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină criză, autorităţile locale nu renunţă la festivităţile prilejuite de Zilele Municipiului. Astfel, călărăşenilor li se pregăteşte o sărbătoare de 10.000 de euro

Deşi majoritatea străzilor arată ca după război, iar asistenţii maternali, plătiţi din an în Paşte, ameninţă cu demisia, municipalitatea nu se uită la bani când vine vorba de joc şi voie bună. Drept urmare, pentru a celebra cea de-a cincea ediţie a „Zilelor Municipiului“ municipalitatea a alocat, oficial, un buget de 40.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mic comparativ cu bugetul alocat anul trecut.

„Nu este o sumă foarte mare pentru o zi aşa de importantă“, spune edilul oraşului, Nicolae Dragu. Sărbătoarea oraşului se întinde pe patru zile, până pe 26 septembrie, iar delegaţii din Polonia, Moldova, Franţa şi Moldova şi-au confirmat deja prezenţa.

„7 Arte“ şi folclor în deschidere

Evenimentul se deschide joi, cu Festivalul Naţional de Film „7 Arte“ începând cu orele 10.30. În deschidere, vor fi organizate concursuri cu premii, show-uri personalizate şi spectacole de muzică populară, printre invitaţi numărându-se: ansamblul Borcea, Nicolae Rotaru şi Irina Loghin. Seara se încheie cu o gală a filmului românesc, cinefilii fiind invitaţi să urmărească proiecţia „ Kapitalism- reţeta noastră secretă“.  A doua zi, este rezervată lansărilor de carte şi decernării mai multor titluri de „cetăţean de onoare“.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite