Călăraşi: Monica Andrei, admisă cu 10 pe linie la liceul de Arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta a reuşit performanţa de a fi admisă la liceul de Arhitectură din Capitală, după ce a obţinut media 10 la examen.

Până la sfârşitul clasei a –VII-a, Monica Andrei ştia că vrea să devină avocat. A făcut eforturi imense în acest sens, obţinând în perioada gimnaziului numai note de 10. „Abia în clasa a-VIII-a mi-a trecut prin cap ideea că aş putea să încep să studiez desenul. Nu ştiu nici acum şi nu pot să-mi explic de ce am făcut această alegere“, a povestit Monica Andrei.

Deşi reuşise performantă de a participa la olimpiade naţioanle de matematică, limba română şi fizică, unde a obţinut menţiuni, Monica Andrei a simţit că desenul este ceea ce caută. Iniţial, părinţii au fost reticenţi în privinţa alegerii pe care tânăra a făcut-o, însă, după scurt timp, s-au obişnuit cu noua ei pasiune. „Pentru admiterea la liceu am început un drum istovitor de pregătiri la desen, dar aveam sentimentul că voi reuşi ceea ce mi-am propus. Profesorul de desen Mugur Coman este cel care m-a îndrumat în toate activităţile“, a spus Monica.

Antrenament de 8 ore pe zi

Deşi a trecut cu brio admiterea la Bucureşti, adolescenta mărturiseşte că greul de-abia începe.Toate disciplinele pe care le studiază legate de desen- perspectivă, culoare, educaţie plastică-au ajutat-o să progreseze şi să aibă unele dintre cele mai reuşite desene din clasă.„Uneori îmi pare rău că nu mai am niciun desen.

Toate sunt la liceu pentru expoziţie“, a spus, Monica, zâmbind. Chiar dacă este prima din clasă, tânăra recunoaşte că munceşte în continuare intens şi face acest lucru cu multă plăcere. Desenează şi câte 6 ore pe zi, ajung chiar până la 8 ore, atunci când proiectele de la şcoală sunt complexe.

Talent înnăscut

Monica Andrei spune că nu desenează niciodată din amintiri sau, pur şi simplu, ce-i vine în minte.„Aleg mereu imagini după care să mă inspir. La natura statică e mai simplu, dar la desenul tehnic ai nevoie de multă răbdare şi de cunoştinţe solide pentru a realiza o lucrare în construcţii“, a precizat adolescenta.

Elevă în clasa a-X-a la Colegiul tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice„Ioan N.Socolescu“, din Bucureşti, Monica Andrei spune că arhitectura i se pare cea mai mare provocare, iar desenele pe care le realizează o fac să se bucure atunci când este remarcată de profesori la şcoală. Chiar şi aceştia au fost uimiţi de talentul fetei şi nu le-a venit să creadă când au aflat că a început să deseneze foarte târziu, cu doar câteva luni înaintea admiterii.

Citiţi mai multe despre Monica în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite