Călăraşi: Mirela Tîrşolea, 22 de ani în slujba oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirela Tîrşolea a învaţat şi s-a prefecţionat ca asistentă medicală, vreme de 6 ani, în alţii 16  s-a dedicat nu numai acestei meserii, dar şi pregătirii superioare,în domenii destinate sprijinului semenilor săi.

Meseria de asistentă medicală a învătat-o pe Mirela Tîrşolea că viaţa poate fi văzută şi altfel, nu numai prin prisma prefecţionării în domeniu sanitar, în care a şi activiat vreme de 8 ani. Astfel, alături de alte tinere, în 1996  ea a face pionerat în domeniul protecţiei copilului, în primă fază, ca asistent social, apoi ca şef serviciu asistenţă maternală. „Ca asistent social în domeniul protecţiei copilului am învătat din mers ce înseamnă această meserie, dar şi ca şef de serviciu pe asistenţă maternală, ambele sunt experienţe noii pentru administraţia publică din România post-decembristă “, a mărturisit Mirela Tîrşolea.

Formator


În 1996, cînd  a ales să să  lucreze într-un domeniu nou înfiinţat în România, cel de ocrotire a minorului, a reluat şi pregătire profesională, de data asta în domeniul juridic. Simultan, cu aceasta s-a implicat în derularea diverselor programe de formare profesională, mai ales ca formator în domeniu  protecţiei copilului,  a asistenţei maternale, dar şi în cel de combatere a consumului de droguri. Ea fiind vreme de mai mulţi ani formator la clasele cu profil de asistenţă socială şi maternală, înfiinţate pe lângă Colegiul Economic din Călăraşi.

Model de bună practică


Graţie aportului avut în domeniul protecţiei copilului şi a combaterii consumului de droguri Unicef România a desemnat-o în anii trecuţi, ca model de bună practică. Timp de doi ani a colaborat alături de voluntari de la Crucea Roşie Geneva pentru  reintegrarea socială a tinerilor care provin din sistemul de protecţie a copilului din Călăraşi. În cei douăzeci şi doi de ani desfăşuraţi în domeniile asistenţei medicale, protecţiei copilului şi a prevenirii consumului de droguri, Mirela Ilona Tîrşolea a absolvit zeci de cursuri, în ţară şi în străinătate. 

9 ani de activitate antidrog


De cinci ani lucrează la Agenţia Naţională Antidrog, respective la Centrul de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, unde are calitatea de coodonator a acesteia. Acesta nu era un domeniu nou pentru Mirela Târşolea, pentru că timp de 4 ani, în perioada 2001-2005,  a fost reprezentantul Direcţiei de Protecţia Copilului Călăraşi în comisia interministerială care funcţiona în acei ani pe lângă Prefectura Călăraşi. 

Aici îi consiliază pe tinerii care pică victime ale consumului de droguri,  pe părinţii acestora, dar şi pe cei care nu vor să pice în plasa comercianţiilor de substanţe narcotice sau de entobotanice . Despre lucrul cu tinerii, ea povesteşte cu nostalgie că în primele luni de activitate în cadrul CEPECA, a constatat că îi lipsea mult copiii din sistemul instituţionalizat, din centrele de plasament în mijlocul cărora a petrecut ani buni ca asistent social.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite