Călărăseanul Mircea Bocioacă este cel mai bun elev la engleză din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpic la engleză, română şi matematică, adolescentul, care manifestă o atracţie deosebită pentru cultura japoneză, se visează psihiatru.

Anul trecut, la concursul „Evaluare în educaţie“ a fost medaliat cu aur şi a câştigat titulatura de cel mai bun elev din ţară la limba engleză.„Nici nu ştiu cum am ajuns să fac performanţă. De la grădiniţă studiez engleza, iar acum când am ajuns la aceste rezultate nu pot să sesizez diferenţa. Nu m-am considerat niciodată un as “, a spus Mircea Bociacă.

Elev în clasa a-XI-a la liceul „Mihai Eminescu“, tânărul spune că nu alocă foarte mult timp studiului, deoarece are norocul să „prindă“ din zbor cunoştinţele. A recunoscut, cu umor, că nu-i place să înveţe şi că, de multe ori la şcoală ceea ce i se predă i se pare inutil, însă şi proferii au un rol esenţial în formarea sa. „M-au ajutat foarte mult şi profesorii, dar eu cred că performanţa a venit la mine de la sine. Că e ceva nativ“, a mai spus adolescentul.

Înclinaţii de scriitor


Deşi părinţii l-au îndrumat către un profil real, este elev la o clasă de matematică-informatică, Mircea spune că este atras de engleză şi română.„ Părinţii au zis, iniţial, că am mai multe oportunităţi dacă voi face carieră alegând matematică. De obicei, nu-mi place să-i contrazic, dar de data aceasta, se pare că eu am avut dreptate. Mi-am descoperit latura umană şi fac tot ce pot pentru a deveni cel mai bun“, a precizat Mircea Bocioacă.

Pe lângă pasiunea pentru limba engleză, tânărul a descoperit că are şi înclinaţii de scriitor. Inspirat din filme, de emisiunile TV, Mircea a scris proză, dar şi poezii. „Mă relaxez când vine vorba de creaţie şi-mi place să explorez tot ceea ce este legat de mister. De fapt, acesta este şi motivul pentru care doresc să devin psihiatru, să descopăr mai bine oamenii şi complexele lor psihologice“, a precizat Mircea Bocioacă.

Psihiatria, o carieră tentantă


Cu mama asistentă medicală şi cu o mătuşă medic, Mircea se gândeşte serios să dea admitere la Medicină. Recunoaşte că este atras de această meserie, care pune accent pe comunicare, dar este impresionat şi de ceea ce naşte mintea omului. „Sper să evoluez în timp şi să reuşesc să-mi duc pasiunea până la capăt.

M-aş declara împlinit dacă aş reuşi să urmez studii de psihiatrie“, a adăugat Mircea. Adolescentul şi-ar dori să poată scrie şi studii de specialitate în acest domeniu, să analizeze în amănunt reacţiile şi comportamentul uman. În timpul liber, Mircea Bocioacă încearcă să afle cât mai multe despreu cultura japoneză în care mereu apar lucruri fascinante şi poveşti complexe care-l uimesc.

Citiţi mai multe despre Mircea în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite