Călăraşi: Matei Cosmin Lupşa, în echipa celor mai buni canotori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul face antrenamente la canotaj din octombrie 2009, iar acum ţinteşte să devină campion naţional. Matei este din Lehliu şi a dorit foarte mult să vină la Călăraşi.

 „Mi-am dorit să stau la Călăraşi, la Lehliu nu există posibilităţi de afirmare. Nu îmi oferea nimic acel oraş. Deşi am avut medie să intru la orice liceu, am optat pentru Grupul Şcolar Auto, profil sportiv. În timp pot să spun că m-am îndrăgostit de canotaj“, ne-a spus Matei.

Antrenamente intense

Adolescentul recunoaşte că munceşte foarte mult, de dimineaţă de la ora 6.00 până seara la ora 20.00. „În fiecare dimineaţă mă trezesc la ora 6.00 şi până la ora 8.30 facem antrenamente la ergometru. Urmează pauza de masă şi apoi mergem pe apă până la ora 12.00. Şi la şcoală facem antrenamente, fiind la profil sportiv.  După ora 16.30 mergem pe canalul Siderurgic , iar dacă plouă stăm în sală“, ne-a mai spus canotorul.
Deşi lucrează foarte mult în domeniul sportiv, băiatul a reuşit să termine clasa a IX-a cu media 8. „Prind foarte repede din timpul orelor şi mai repet foarte puţin când am timp. Trebuie să am şi note bune şi să învăţ. Îmi doresc să pot merge la facultate şi să am şi cunoştinţe generale solide. Mi se pare important şi studiul şi , de aceea, fac tot ce pot, ca să nu neglijez şcoala“, ne-a mai spus Matei.

Campionatul Naţional de la Iaşi

Matei se pregăteşte intens pentru campionatul naţional de la Iaşi, care va avea loc în luna august 2011. „Mă pregătesc să particip la campionatul naţional de la Iaşi. Muncesc intens şi sper să câştig. Este o competiţie importantă“, a mai precizat tânărul. Matei a luat parte şi la campionatele care s-au desfăşurat, anul trecut la Năvodari, Snagov, Bucureşti şi în 2011 la Călăraşi.

Departe de casă

Adolescentul ştie foarte bine ce carieră doreşte să urmeze după terminarea liceului. „Vreau să susţin admiterea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Agronomie. Sunt convins că nu voi renunţa niciodată la canotaj“, a mai spus adolescentul. Pentru că familia sa este originară din Lehliu, la Călăraşi, Matei locuieşte în cadrul Complexul Sportiv de la stadion. „În fiecare sâmbătă merg acasă, dar mă simt foarte bine aici şi am foarte mulţi prieteni. Este dificil pentru că familia este departe de mine, însă ştiu că mă sprijină în tot ceea ce fac. Fără suportul lor moral nu aş fi pornit pe acest drum“, spune Matei.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite