Călăraşi: Marius Tătaru, campion la atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie a cochetat cu sportul şi a ajuns să se îndrăgostească de atletism, adunând în palmares 17 medalii.

„Prima dată am mers la fotbal un an, după care am renuţat şi împreună cu coleg ne-am înscris la atletism. Ne-a fascinat şi acolo am rămas mulţi ani“, ne-a spus Marius Tătaru. În acea vreme , sportul era una dintre plăcerile pe care şi le putea permite orice tânăr. „Sportul era singurul refugiu unde găseam satisfacţii, mai ales că mergeam destul de des în competiţii“, a mai adăugat Tătaru.

Primul cantonament

Marius Tătaru îşi aduce aminte şi acum de primul său cantonament , care s-a desfăşurat la Mangalia. „Nu am să uit niciodată primul cantonament din Mangalia. Am fost cazaţi la un hotel de trei stele. Hotelul era plini de sportivi, a fost un lucru care m-a marcat“, a povestit Tătaru. În cei 17 ani cât a practicat atletismul, Marius Tătaru  a obţinut 17 medalii. În anul 1986 a obţinut locul II la Concursul Republican de Atletism al CSS-urilor, juniori II, Piteşti, locul III la Concursul Repulican de juniori II, Bucureşti.

În anul 1987 a obţinut locul II la Campionatul Naţional de juniori I, Bucureşti, locul II la Campionatul Republican de atletism al liceelor şi al şcolilor profesionale din Piteşti. În anul 1988 a ocupat locul I la Campionatul Republican de atletism al liceelor şi şcolilor profesionale din Bucureşti, locul II la Concursul Republican de Primăvară juniori I, Bucureşti şi locul III la Campionatul Republican de juniori I din Bucureşti.

Performanţe şi în anii 90

În anul 1990, Marius Tătaru a obţinut locul II la Concursul Naţional Cupa FRA din Bucureşti, locul II la Campionatul Naţional de Seniori, Bucureşti, locul III la Concursul Naţional de probe neclasice şi ştafete din Bucureşti şi locul III la Campionatul Naţional de sală Tineret de la Bacău. În anul 1991 a câştigat locul III la Concursul Naţional de sală Tineret din Bacău, locul III la Campionatul Naţional de Tineret din Bucureşti şi locul III la Campionatul Naţional de Seniori din Bucureşti. În anul 1992 a obţinut locul III la Campionatul Naţional de Seniori din Bucureşti, iar în anul 1993 la Campionatul Naţional Universitar din Piteşti. „Am câştigat 17 medalii, dintre care una singură de aur. Sunt mândru de performanţele mele şi bucuros că am reuşit să fiu un adevărat sportiv“, a precizat Marius Tătaru.

Primul la liceu

Deşi atletismul îi ocupa foarte mult timp, Tătaru nu a lăsat şcoala pe locul al doilea. A intrat primul la liceul Danubius. „Chiar dacă făceam sport, am şi învăţat fără să îmi zică părinţii mei, am luat la examem 10 la limba şi literatura română şi 9 la matematică. Acum părinţii refuză să mai lase copiii la sport pentru că nu mai învaţă, dar asta nu este o scuză“, a mai spus Marius. După terminarea liceului a urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. „Era foarte greu să intri la facultate. Erau doar 50 de locuri în toată ţara şi am fost cam 30 pe loc. Eu am intrat pe locul 13, un număr care mi-a purtat noroc“, a mai adăugat fostul sportiv.

Director la Clubul Sportiv Şcolar

Din 1992 până  în anul 1993, Marius Tătaru a fost antrenor la Clubul Soprtiv Şcolar şi profesor titular. Timp de cinci ani a ocupat postul de director la Direcţia de Tineret şi Sport , iar din anul 2010 conduce Clubul Sportiv Şcolar. „Am foarte multe responsabilităţi şi de multe ori nu îmi văd familia din cauza serviciului. M-am obişnuit cu acest lucru, iar atunci când am puţin timp liber încerc să fiu alături de cei dragi“, a spus Tătaru.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite