Jurnalistul care a lovit un reporter Adevărul, cercetat penal pentru infracțiuni informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţeri de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins, ieri, în locuința unui ziarist din presa locală, suspectat de ștergerea unor informații de pe un site de știri concurent.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călăraşi, Ramona Tudor, a confirmat că este vorba despre Marin Badea (42 de ani), suspectat de comiterea unor infracţiuni informatice. De asemenea, şi fiul acestuia, Alexandru Radu (19 ani), este cercetat în acelaşi dosar.

„Cei doi sunt anchetaţi în baza legii 161 pe 2003 privind accesul fără drept la date informatice“, a declarat Ramona Tudor. Percheziţia s-a făcut în urma unei plângeri înregistrate la Poliţie în care se reclama că cei doi au şters informaţii de pe un site local de ştiri.

Dosar penal

Ieri dimineaţă a avut loc o percheziţie la domiciliul celor doi. Garsoniera din strada Speranţei a fost „vizitată“ de oamenii legii care au căutat probe. După percheziţie, poliţiştii nu au plecat cu mâna goală. Unitatea centrală a calculatorului familiei Badea a fost ridicată pentru investigaţii, iar Marin Badea și Alexandru Radu au fost săltaţi şi duşi cu maşina Poliţiei la audieri.
„Cele două persoane au fost aduse la sediul IPJ, fiind audiate câteva ore“, a mai adăugat Ramona Tudor. Ancheta este în plină derulare, iar poliţiştii au întocmit deja un dosar penal în acest caz.

A agresat o jurnalistă Adevărul

Jurnalistul Marin Badea nu este la prima abatere penală. Pe numele acestuia există un dosar în cercetare sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe, după ce, la data de 24 ianuarie 2011, o jurnalistă din echipa Adevărul de Seară Călărași a fost lovită chiar în fața redacției.

Deşi neoficial a recunoscut chiar în faţa ofiţerului care îl ancheta că a lovit-o pe angajata cotidianului, în declarații Badea susţine cu tărie că pe 24 ianuarie 2011 se afla la Slobozia. Deşi există martori ai agresiunii, Marin Badea nu recunoaşte că „a dat capace unei ziariste“, aşa cum se exprimă în public.

Badea le-a ameninţat, în repetate rânduri, pe cele trei angajate de la Adevărul de Seară Călărași că „le ia de păr“ şi „le desfiinţează“, invocând furt de materiale jurnalistice şi idei. Aceste afirmaţii au fost însoţite şi de un limbaj obscen, din care nu au lipsit aluziile cu conotaţii sexuale şi denigrările de orice fel, imposibil de reprodus.

Sfătuite să retragă plângerea

Dosarul în acest caz se află spre instrumentare la Biroul de Cercetări Penale din cadrul IPJ Călăraşi, însă ofiţerul care instrumentează dosarul, Cristina Buzăianu, le-a sfătuit pe jurnalistele de la Adevărul că ar fi mai bine să retragă plângerea, ba mai mult, că acesta va face la rândul său o plângere penală pentru denunț calomnios.

„Dacă unul dintre martorii săi nu recunoaşte ca minte, Marin Badea va fi scos de sub urmarire penală. În acest caz urmează să facă plângere penală pentru denunț calomnios pe numele ziaristei agresate. Faptul că el a recunoscut și în fața mea că v-a lovit, asta nu este proba în dosar, am vorbit și cu procurorul și mi-a spus că asta nu se pune“, i-a spus Cristina Buzoianu jurnalistei agresate.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite