Mare atenţie, cod galben de caniculă la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine se vor înregistra temperaturi de 37 de grade la umbră, iar ce e mai grav faptul că acestea se vor menţine chiar până la sfârşitul săptămânii viitoare

Deşi nu este o noutate faptul că în Călăraşi stăm ca într-un cuptor, cel mai grav este că oamenii încep să uite răul pe care îl poate provoca căldura excesivă. Ieri o persoană a plătit cu viaţa pentru că nu a respectat indicaţiile medicilor de a nu ieşi din casă între orele 11,00 şi 18,00. Specialiştii atenţionează n mod frecvent respectarea regulor simple pentru a suporta bine aceste zile caniculare.

Bilanţ: Cinci morţi de căldură, 16 agresiuni/Vezi aici cu ce s-au confruntat medicii brăileni

Deshidratare

Consumul mare de lichide, fructe şi evitarea expuneii la soare sunt câteva din indicaţiile medicilor care vă vor ajuta să nu aveţi probleme din pricina căldurii. Medicii spun că părinţii greşesc şi de multe ori ajung cu copii la urgenţă din pricina unor idei preconcepute „Mulţi părinţi nu dau copiilor suficientă apă pentru că, spun ei, fac pe ei, ceea ce e o mare prostie“, explică indignat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Victor Verinceanu.

Tot acesta adaugă faptul că multe mămici uită copii fără pălării în cap la soare timp îndelungat ceea ce duce deseori la deshidratarea acestora dar şi la probleme grave cum ar fi diaree, greaţă, vărsături.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite