Gara Călăraşi, modernizată cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările vor dura doi ani şi vizează reparaţia acoperişului, a copertinelor, dar şi construirea de pasaje pietonale. Gara Călăraşi Sud va fi modernizată în cadrul unui proiect finanţat din Fonduri Europene, bugetul pentru întreaga lucrare fiind de peste 95 de milioane de lei.

La sfârşitul lunii ianuarie, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial de Transport (A.M. P.O.S. Transport) şi CFR  S.A. au semnat contractul de finanţare a proiectului „Modernizarea staţiilor de cale ferată Giurgiu Oraş, Slobozia Veche şi Călăraşi Sud“, care are ca obiectiv modernizarea a trei staţii de cale ferată: Călăraşi Sud, Giurgiu Oraş şi Slobozia Veche.

Conform comunicatului postat pe site-ul Consiliului Judeţean, proiectul va fi finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (F.E.D.R.), în cadrul P.O.S. Transport - Domeniul Major de Interventie 2.2. „Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii feroviare naţionale şi a serviciilor pentru călători“, şi va avea o durată de execuţie a lucrarilor de 24 de luni.

Buget de peste 95 milioane de lei

Bugetul total al proiectului este de 95.475.758 lei, din care 51.020.290 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, restul sumei urmând a fi asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat.

Modernizarea celor trei staţii de cale ferată va cuprinde inclusiv reconstrucţia parţială a unui corp de clădire.

De asemenea, se va reconstrui peroanele pentru călători, cu o suprafaţă de 10.206 metri pătraţi, se vor repara şi construi copertinele, aproximativ 7.000 de metri pătraţi, se vor construi pasajelor pietonale subterane, refacţia liniilor de cale ferată, repararea şi amenajarea spaţiilor adiacente, îmbunătăţirea serviciilor conexe oferite călătorilor, prin dezvoltarea facilităţilor şi a spaţiilor comerciale.
 


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite