Călăraşi: Furturile se ţin lanţ/ Şapte hoţi prinşi ieri de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prada urmărită de hoţi: grinzi metalice furate la Frăsinet, conductori de cupru la Dorobanţu şi parazăpezi pe DN3, în apropiere de Ileana

La Frăsinet, trei bărbaţi au fost prinşi când transportau cu o căruţă două grinzi metalice sustrase dintr-o societate comercială. Ieri noapte, poliţiştii din Frăsinet au depistat pe raza localităţii treui tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 29 de ani, toţi din Comuna Frăsinet, care transportau cu un atelaj hipo două grinzi metalice, neputând justifica provenienţa acestora. 

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că cele două grinzi metalice au fost sustrase dintr-un grajd ce aparţine unei societăţi comerciale din Frăsinet, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.
   
Cei trei bărbaţi, surprinşi în timp ce tăiau conductori de cupru din cadrul societăţii de gospodărire a apelor Dorobanţu, au fost reţinuţi de poliţişti

Fiind în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind furtul de conductor de cupru din cadrul unei societăţii de gospodărire a apelor Dorobanţu, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Rural Călăraşi şi agenţii Postului de poliţie Dorobanţu au reţinut pentru 24 de ore pe Felician M. de 43 ani, Nicolae M., de 16 ani, şi pe Marian C., de 17 ani, toţi din Comuna Dorobanţu.

În noaptea de 07/08 februarie 2011, în jurul orei 01.00, suspecţii au fost surprinşi în timp ce încercau să sustragă 265 m conductori, pe care i-au tăiat cu un bomfaier, conductori ce făceau parte din reţeaua electrică a societăţii de gospodărire a apelor Dorobanţu, creând un prejudiciu de aproximativ 3.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, suspecţii fiind introduşi în arestul I.P.J. Călăraşi.  Astăzi cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă.

La Ileana, un tânăr de 26 de ani a furat parazăpezi pentru a le comercializa la un centru de colectare a fierului vechi

Ieri, la ora 09.20, Postul de Poliţie Ileana a fost sesizat prin 112 de cu privire la faptul că, în noaptea de 08/09 februarie 2011, persoane necunoscute au sustras 15 parazăpezi din apropierea D.N. 3, la marginea Comunei Ileana.  În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat Robert S., de 26 ani, din Comuna Ileana, Sat Florica, suspect de sustragerea celor 15 parazăpezi.

Poliţiştii au stabilit că bunurile au fost transportate cu o căruţă până la domiciliul acestuia, unde au fost secţionate cu un flex pentru a fi comercializate la un depozit de fier vechi. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite