Călăraşi: Eugen Negoiţă,antrenorul de tenis, pasionat de poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost vice-campion naţional la tenis de masă, Eugen Negoiţă, este un antrenor pasionat de poezia lui Adrian Păunescu şi de cenaclurile „Flacăra“ din anii 80.

Pasiunea pentru tenis a cultivat-o încă din clasa a –V-a, când a început să joace tenis pe o masă din piatră cu fileu din tablă, aflată în curtea Şcolii nr. 5 din Călăraşi. La 19 ani s-a angajat ca instructor de tenis de masă, iar în ziua în care a împlinit 20 de ani devine vice-campion naţional la această disciplină, dar ca reprezentant al localităţii Piatra Neamţ pentru că la Călăraşi nimeni nu dădea importanţa, la acea vreme, acestui sport. În anul imediat următor s-a decis să urmeze o carieră în domeniu şi s-a înscris la cursurile Şcolii de Anternori din Bucureşti. Aici s-a pregătit alături de tenismenii Otilia Bădescu, Iulia Răşcanu şi Călin Creangă, vice-campion european la dublu mixt cu Otilia Bădescu.

500 de articole în 10 ani


„În perioada armatei  m-am antrenat la Clubul ASA Buzău, secţia tenis de masă, făcând sport de performanţă şi jucând în divizia „A“ unde l-am avut ca antrenor pe Emilian Băciou“, ne-a spus Eugen Negoiţă. Vreme de mai bine de un deceniu a cochetat cu presa scrisă, perioadă în care a publicat peste 500 de articole şi a realizat interviuri cu  personalităţi ale lumii artistice. „Sunt mândru că am reuşit să stau faţă în faţă cu aceşti oameni. La acea vreme nu realizam cât de mult mă vor ajuta în viaţă întâlnirile cu Grigore Vieru, Ion Dudu Bălan, Mircea Sîntimbreanu, Ernest Maftei, Corneliu Vadim Tudor, Marin Sorescu, Mitzura Arghezi, Tatiana Stepa, Irina Loghin, Ion  Dolănescu, Dumitru Bălăeţ, Ilie Ilaşcu şi alţii“, a mărturisit Eugen Negoiţă.

Prieten la cataramă cu Adrian Păunescu


Recunoaşte însă că a legat o prietenie deosebită cu poetul Adrian Păunescu, iar acasă are în bibliotecă toate volumele de poezii ale acestuia. Ba mai mult, fiecare carte poartă autograful autorului, alături de care Eugen Negoiţă a scris la ziarul „Vremea“ pentru o scurtă perioadă de timp. Negoiţă este un fan înrăit al cenaclului„Flacără“. „De ani de zile colecţionez toatele publicaţii în care poetul editează şi cd-uri cu cenaclul literar din anii 80. Am reuşit să-mi procur toate cele 12 cd-uri“, a spus Eugen Negoiţă.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite