Călăraşi: Elisa Şerban renunţă la matematică pentru medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi este pasionată de matematică de când se ştie, adolescenta îşi doreşte să devină endocrinolog, spunând că medicina i se pare provocarea vieţii sale.

Fire independentă, ambiţioasă şi cu o tărie de caractere nemaiîntâlnită, Elisa Şerban n-a uimit pe nimeni când a decis să dea admitere la Facultatea de Medicină.„ În clasa a-IX-a m-am hotărât să urmeaz o carieră în medicină. Mi se pare cea mai mare provocare, este o meserie care te ţine conectat tot timpul la nou, care te solicită fizic, dar şi psihologic“, a spus Elisa.

Părinţii săi s-au bucurat când au aflat intenţiile tinerei şi au făcut tot posibilul s-o sprijine, mai ales că mama sa este medic veterinar.  Elisa spune însă că cel mai mare ajutor şi-l oferă singură, prin munca intensă pe care o depune şi prin documentările pe care le face.„Este important să ai sprijinul celor din jur, dar cred că doar ambiţia şi studiul constant te duc spre performanţă“, a precizat adolescenta.

Talent înnăscut

Elevă în clasa a-XII-a la Liceul Teoretic„Mihai Eminescu“, prima din clasă la matematică, Elisa mărturiseşte că nu face niciun fel de efort pentru a fi cea mai bună.„ Nu cred că a fi primul este esenţial. Eu aşa am fost mereu. Cred că am un talent înnăscut pentru matematică, mai ales pentru geometrie. Aici dacă ştii noţiunile de bază, restul vine de la sine. N-ai cum să înveţi, dacă, pur şi simplu, nu vezi problema“, a spus Elisa.

Tânăra precizează şi faptul că niciodată nu a fost o elevă model, din contră, recunoaşte, zâmbind, că s-a întâmplat să-şi rezolve temele în clasă, înainte de începerea orelor de matematică. Încă din şcoala generală s-a remarcat, reuşind să se califice la aproape toate concursurile şi olimpiadele de matematică şi fizică.„ Am început în clasa a-V-a şi am continuat şi la liceu să particip la multe competiţii la care am obţinut menţiuni, premii I şi II. Mi se par importante pentru că îţi dezvoltă spiritul concurenţial“, a spus tânăra.

An decisiv


Elisa Şerban crede că ultimul an de liceu va fi hotărâtor pentru admitere. „ Este foarte important să structurez materia şi, deşi nu este mult de învăţat, noţiunile sunt complexe şi-ţi cer multă atenţie“, a spus Elisa. Adolescenta spune că va începe meditaţiile şi pentru acest lucru se va deplasa la Bucureşti pentru a-şi procura cărţile necesare. .„Încă nu am început meditaţiile, probabil de anul viitor. Având în vedere că admiterea va fi una dificilă, trebuie să mă pregătesc foarte bine. Pănă acum am învăţat şi m-am informat singură“, a precizat Elisa.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite