Călăraşi: Edward Codarcea, micul matematician cu 10 pe linie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are doar 13 ani, ştie exact ce carieră va îmbrăţişa. Edi doreşte să devină un matematician de elită. S-a familiarizat cu atmosfera concursurilor încă din calsele primare şi chiar dacă emoţiile i-au dat de furcă la început, acum ia totul ca pe o joacă.

În fiecare an a participat la toate olimpiadele de matematică şi a reuşit să-şi adjudece peste 30 de diplome. Inteligent, foarte emotiv şi perseverent în tot ceea ce face, Edward este hotărât să-şi atingă visul: o carieră strălucită în domeniul matematicii. Sprijinit îndeaproape de familie, dar şi de profesori, elevul în clasa a-VI-a la Şcoala nr. 10 nu face niciun compromis atunci când studiază.

„Nu simt orele de studiu ca o povară. Pentru că îmi place ceea ce fac, totul vine de la sine”, a spus adolescentul. Din primii ani de şcoală s-a făcut remarcat pentru pasiunea sa de a acumula cât mai multe informaţii, iar cei dragi l-au încurajat pentru a face performanţă.

Perspicacitate şi talent nativ

Este pasionat de matematică şi nu a ratat niciun concurs, reuşins să adune în palmares peste 30 de diplome şi medalii. Cu toate acestea, Edward recunoaşte că nu neglijează nici celelalte materii. „ La matematică nu trebuie să învăţ niciodată. Mă bazez pe perspicacitate şi pe un talent nativ. Nimeni nu m-a obligat să fac performanţă la această materie, pur şi simplu, îmi place foarte mult“, a precizat adolescentul.

Concurs după concurs

Edward Codarcea se mândreşte cu rezultatele de la concursurile de matematică şi spune că a devenit obişnuită participarea sa la competiţii. „ O zi de concurs mi se pare o zi normală. Nu mai am emoţii, doar sunt curios ce probleme ni se dau spre rezolvare. Pot să spun că sunt un fan al celor mai dificile şi nu abandonez până nu găsesc rezolvarea. Îmi place provocarea“, spune, zâmbind elevul.

A obţinut diplome de merit, dar a şi urcat pe podium, pe locurile II sau III la concursurile Euclid, Media Kinder, Lumina Math. Acesta spune că îi mai plac şi limbile străine, dar are o înclinaţie deosebită ca pentru matematică. „Acasă nu mă pregătesc suplimentar pentru acest competiţii, ci doar încerc să-mi sintetizez cunoştinţele pentru a nu fi prins pe picior greşit de nicio problemă. Îmi place să fiu cel mai bun“, a adăugat adolescentul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite