Călăraşi: Eclerele de la „Karina“ sunt bune de mâncat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta DSV la cofetărie a fost finalizată, iar probele luate din prăjituri nu au indicat prezenţa niciunui  agent microbian.

Scandalul eleclerelor alterate de la cofetăria„Karina“ ia amploare. Deşi Direcţia Sanitar-Veterinară(DSV) spune că probele luate din produsele de patiserie au ieşit negative, rămâne un mister cum s-au ales cei 8 copii cu toxiinfecţie alimentară.

La o săptămână de la incidentul în care şase minori de la Centrul„Sera“ şi alţi doi copii din oraş au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, bănuită a fi fost provocată de consumul unor prăjituri de la cofetăria„Karina“, medicii de la DSV au infirmat prezenţa vreunui microb în produse.„ Noi am prelevat probe în 3 tranşe. Este vorba despre eclerele incriminate, despre mâncarea gătită la Sera, acolo unde copiii locuiesc şi despre probele prelevate de pe mâinile personalului de la cofetărie care au intrat în contact cu produse amintite“, a declarat Cornelia Tâlpeanu, director adjunct la DSV.

Rezultate negative


Toate cele 3 probe care au fost lucrate timp de o săptămână în laboratoarele DSV au ieşit negative. „Cred că în acest caz s-a plecat puţin abrupt. Copiii au avut, într-adevăr, manifestări care ne-au dus cu gândul la toxiinfecţie alimentară, mai puţin febră. În acest caz se poate lua în calcul orice: oboseala, o posibilă insolaţie sau o indigestie, având în vedere că la centrul„Sera“, după plimbarea în parc, ei au venit şi au servit masa“, a mai spus dr. Tâlpeanu. O explicaţie a stărilor de rău pe care le-au avut copiii, susţin specialiştii, poate fi dată şi de mâinile murdare. Cei şase micuţi, însoţiţi de educatoare au fost în parc, s-au jucat şi poate că nu au fost atât de atenţi la capitolul igienă.

Divergenţe vechi

Ca să fie siguri că la cofetăria„Karina“ nu se comercializează produse care pun în pericol viaţa oamenilor, medicii de la DSV au luat probe pentru a vedea dacă nu cumva salmonella ori Escherichia coli erau prezente în produsele de patiserie.Deşi, a trec ut printr-o intervenţie chirugicală, Janeta Oprişan, administratorul cofetăriei Karina a acceptat să ne dea o declaraţie cu privire la incidentul respectiv.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite