Călăraşi: Directorul Agenţiei de Şomaj, înlocuit în funcţie de mama sa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rotaţia cadrelor în familie: ca să devină comisar-şef al Gărzii de Mediu, Rareş Ionescu a predat ştafeta de la AJOFM mamei sale Aurelia Ionescu, fost director la Direcţia Sanitar - Veterinară. Deşi a plecat de la conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Rareş Ionescu şi-a lăsat un înlocuitor de nădejde. Este vorba despre mama sa, Aurelia Ionescu.

Situaţia pare incredibilă, la o primă evaluare. Mama îşi înlocuieşte fiul într-o funcţie aproape identică. Totul te duce cu gândul la favoritisme, clientelism şi încrengături de acest gen. Cei doi spun însă că nu au nimic de-a face cu astfel de practici. Ba mai mult, nu înţeleg de ce acest subiect a suscitat interesul presei. Ca să ne convingă de acest lucru, fostul director al AJOFM, actual comisar-şef al Gărzii de Mediu, aduce o serie de argumente în favoarea familiei sale, deşi, iniţial, nu a recunoscut că înlocuitoarea este mama sa.

„Eu am plecat prin concurs la Garda de Mediu, de la AJOFM, la 1 iunie 2010. Acum, la AJOFM este director adjunct o anume doamnă Ionescu, dar pentru mai multe informaţii, vă rog să vă adresaţi direct instituţiei, conform Legii 544“, a spus Rareş Ionescu. În finalul convorbirii, Rareş Ionescu, vizibil iritat, a făcut precizarea: „doamna Ionescu este mama mea“.

Risc asumat

Despre numirea mamei sale, Rareş Ionescu a precizat că ştia la ce se expune atunci când a aflat că Aurelia Ionescu va fi numită la Agenţia de Şomaj. Acesta a mai declarat că instituţia pe care a coordonat-o până acum trei săptămâni a rămas şi fără director adjunct, în urma declarării neconstituţionalităţii ordonanţei care reglementa instalarea pe post a şefilor de la deconcentrate.

Tocmai din această postură venea şi mama sa, Aurelia Ionescu, fost director economic la Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Călăraşi, până în urmă cu câteva luni. După demisia de la DSV, doamna în cauză a fost angajată a Direcţiei de Finanţe Publice, dar, din raţiuni economice, a optat pentru postul de la AJOFM.

Director cu delegaţie

La sediul AJOFM, Aurelia Ionescu, destul de amabilă, ne-a lămurit cum stau lucrurile. „De la data de 15 iunie 2010 ocup funcţia de director adjunct şi nu intenţionez să fiu director coordonator. Mai multe informaţii puteţi primi adresându-vă în scris instituţiei noastre“, a spus Aurelia Ionescu, mama lui Rareş Ionescu.

Ea a precizat că după declararea neconstituţionalităţii Ordonanţei 37 din 2009 privind îmbunătăţirea activităţii administraţiei publice a fost demisă din funcţia de director economic de la DSV Călăraşi. „Apoi am revenit la Finanţele Publice şi de acolo am fost transferată cu delegaţie pentru şase luni până se ocupă postul“, a declarat Aurelia Ionescu.

Nici prefectul nu ştie cum se fac numirile


Ca să descurcăm iţele acestei numiri, am apelat la prefectul judeţului, Viorel Nicolae Enciu. Dar nici el nu ştie exact cum stau lucrurile, pentru că susţine că s-a organizat un concurs pentru ocuparea acelui post, dar nu a primit încă ordinul de instalare pe funcţie al Aureliei Ionescu. „Deocamdată, doamna Ionescu are delegaţie pentru ordonator de credite, întrucât instituţia a rămas fără conducere. Tot ce ştiu este că domnia sa a susţinut un examen pentru postul de director adjunct. În momentul în care vom primi ordinul de numire pe postul de director coordonator, vă vom anunţa“, a dat asigurări prefectul Enciu.



 

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite