Călăraşi: Declaraţia unică se simplifică începând cu 1 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 1 ianuarie 2011, declaraţia unică se simplifică. Află aici în ce constă modificarea.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Călăraşi, prin Biroul Metodologie şi Asistenţă pentru Contribuabili, informează contribuabilii că în Monitorul Oficial nr. 891 din 30.12.2010 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 117 prin care se aduc modificări şi completări Codului fiscal.

Modificările ating reglementărilor referitoare la contribuţiile sociale datorate de angajatori şi asiguraţi, după cum urmează: contribuţia de asigurări sociale datorată de angajatori; contribuţia de asigurări sociale datorată de angajaţi; contribuţia angajatorilor în funcţie de clasa de risc, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale; contribuţia datorată de angajatori la bugetul asigurărilor pentru şomaj; contribuţia individuală datorată la bugetul asigurărilor pentru şomaj; contribuţia datorată de angajator la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale conform Legii nr. 200/2006; contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de angajatori; contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată de angajaţi;  contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate;

În acelaşi timp, pentru a veni în sprijinul contribuabililor plătitori de contribuţii sociale , se simplifică  procedura de declarare a acestora prin implementarea unei declaraţii unice care se va depune de angajatori şi entităţile asimilate acestora la organele fiscale teritoriale în a căror evidenţă aceştia sunt înregistraţi ca plătitori de impozite, taxe şi contribuţii. Modelul declaraţiei si instrucţiunile de completare au fost aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010, publicată in Monitorul Oficial nr. 897 din 31.12.2010.

Declaraţia 112 se utilizează  pentru  contribuţiile  sociale  datorate  începând  cu  luna ianuarie 2011, cu termen de depunere până la 25 februarie 2011 şi va fi transmisă on-line, exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Pentru depunerea declaraţiei  plătitorul  trebuie  să  deţină un certificat digital calificat,eliberat conform Legii 455/2001 privind semnătura electronică.

Până la 1iulie 2011 declaraţia se va putea depune şi în format electronic, pe suport electronic, însoţit de anexa 1 în format hârtie, semnată şi ştampilată conform legii. Programul de asistenţă prin intermediul căruia se completează şi se validează declaraţia unică va fi pus la dispoziţia contribuabililor gratuit de către unităţile fiscale.
                                                                                


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite