Călăraşi: Dan Burducea, după gratii de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comandant al Poliţiei Municipale va petrece sărbătorile în celulă, pe firul anchetei intrând şi DIICOT. Dan Burducea, anchetat într-o dosar de evaziune fiscală cu băuturi alcoolice prin care a păgubit statul, alături de alţi complici, cu 650.000 de euro, nu are şanse să fie liber.

Dosarul a fost preluat de Biroul Teritorial Călăraşi al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism( DIICOT), deoarece există indicii că fostul poliţist ar fi făcut parte dintr-un grup organizat. În acest caz, riscă între 5 şi 20 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, mai mult decât dacă ar fi fost cercetat doar pentru evaziune, adică între 2 şi 10 ani.

„Dosarul a fost preluat de DIICOT şi ştiu că s-a prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile. Cercetările sunt continuate de procurori pentru a se stabili dacă învinuiţii din dosar au acţionat în cadrul ueni grupări organizate“, ne-a declarat comisar Vasile Chiru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.

Operaţiuni ilicite

La 2 noiembrie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a solicitat judecătorilor arestarea preventivă a lui Teodor Lucian Rogojinaru, Petrică Tudor şi a lui Dan Burducea, acuzându-i de operaţiuni ilicite cu produse din alcool, în perioada iulie-septembrie 2010.

„ Este foarte greu să stabilim un prejudiciu, deoarece nu există acte contabile. Paguba estimată adusă bugetului de stat este de 2.820.557 de lei(aproximativ 650.000 de euro)“,  declara la acea dată, procurorul Xenofonte Purcărea, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite