Direcţia Sanitar-Veterinară, cu ochii pe pieţe. Controale în magazinele cu carne şi ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cine nu respectă normele va fi amendat
Cine nu respectă normele va fi amendat

Direcţia Sanitar-Veterinară(DSV) începe controalele în forţă pentru a-i pune la adăpost pe oameni de posibilele neplăceri cauzate de consumul de alimente alterate în perioada sărbătorilor de Paşte. Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, DSV va intensifica acţiunile.

Specialiştii vor verifica modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel şi ouăle, dar şi alte produse sau alimente de origine animală. Toţi medicii veterinari din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale vor verifica târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică.

Se lucrează şi-n weekend

În perioada 1-13 aprilie, la DSV va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice fel de nereguli. „În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică”, a anunţat DSV Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite