Călăraşi: Campanie de informare şi educare împotriva obezităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 23 mai-1 iunie, Direcţia de Sănătate Publică organizează o Campanie de informare, educare, comunicare privind obezitatea.

Campania are ca slogan „STOP  YO- YO“ şi se adresează populaţiei generale , atât copiilor cât şi adulţilor. Yo – yo este o jucărie ce se leagă de deget şi se lasă în sus şi în jos la nesfarsit. Efectul yo –yo reprezintă răspunsul organismului în urma unor diete severe sau greşit aplicate, manifestat prin (re)acumularea numărului de kilograme în plus şi chiar depăşirea acestuia, într-un timp relativ scurt, în urma încetării regimului. Prin întoarcerea la obiceiurile alimentare iniţiale, organismul revine la greutatea de la începutul curei, sau chiar o depăşeşte.

Scopul campaniei este de conştientizare a  populaţiei generale privind riscurile obezităţii şi ale fluctuaţiilor în greutate asupra sănăţăţii.
În acest context, în perioada 23mai - 01 iunie 2011, la nivelul judeţului vor avea loc o serie de activităţi: distribuire de pliante, broşuri, postere, în unităţi şcolare, cabinete medicale individuale, unităţi sanitare şi diverse locuri publice, precum şi discuţii interactive şi sesiuni de informare, educare, comunicare pentru diferite grupuri populationale.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite