Crucea Roşie Călăraşi, locul trei la Concursul Detaşamentelor de Intervenţie la Dezastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase judeţe au participat la Concursul Detaşamentelor de Intervenţie la Dezastre a Crucii Roşii Române, faza zonală, care s-a desfăşurat la Amara. Este vorba despre judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Argeş şi Teleorman.

Pentru prima dată în istoria sa, Crucea Roşie Călăraşi a participat cu un detaşament complet la această competiţie. Membrii detaşamentului sunt: Nicolae Cătălin Păsărică - coordonator detaşament, Călin Gheorghe, Marian Păun,  Sorin Toma şi  Bogdan Zlate - membrii voluntari.  

Concursul a avut trei probe. Proba eliminatorie a fost „prezentarea componentei rucsacului de prim ajutor, o probă teoretică şi una practică. La proba practică au fost trei situaţii, fiecare a câte trei cazuri pentru intervenţie rapidă constând în prim ajutor medical şi suport psihologic(accident feroviar, cabană în flăcări la munte, incendiu la un concert de muzică pe un stadion ). Fiecare situaţie a avut un cadru adecvat - teren accidentat, fum, muzică şi multă figuraţie etc.

Locul întîi la teorie

Chiar dacă a fost prima dată când au participat la un astfel de concurs, băieţii s-au descurcat bine şi au ieşit pe locul întâi la proba teoretică, iar la proba practică au dat dovadă de rapiditate, îndemânare, cunoştinţe aprofundate de anatomie şi psihologie.

Detasamentul de Intervenţie la Dezastre a Crucii Roşii Călăraşi a ocupat locul trei,  locul întâi fiind ocupat de Dâmboviţa şi locul doi de Ialomiţa - acestea două participă de zece ani, anual la aceste competiţii şi au foarte multă experienţă.

„Suntem foarte mândri de Detaşamentul Crucii Roşii Călăraşi şi de rezultatul obţinut. Acum, că ştim în ce constă şi cum se desfăşoară un astfel de concurs, suntem siguri ca anul viitor vom avea un rezultat mult mai bun. Anul viitor concursul de va desfasura la Călăraşi“, a spus Aura Giurcă, directorul filialei judeţene a Crucii Roşii Călăraşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite