Călăraşi: Cristina Ilie, medaliată cu aur la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanţele obţinute în ultimii 5 ani au dus-o de fiecare dată pe podium, meritele fiindu-i răsplătite cu peste 50 de diplome la olimpiade şi concursuri de creaţie.

Deşi este o elevă cu 10 pe linie, adolescenta nu face nimic special pentru a fi prima din clasă. Cristina Ilie spune că reuşeşte să-şi organizeze atât de bine timpul încât reuşeşte să se pregătească foarte bine la toate materiile.

„ Nu are foarte mare importanţă că sunt de  nota 10 sau de 9. Mi se pare esenţial ca pregătirea mea zilnică să fie constantă pentru a-mi putea construi mai departe viitorul“, a spus adolescenta. Cristina mărturiseşte că nu este adepta un stil de învăţat non-stop şi care să-i incarce memoria. „ Structurez cât mai bine cunoştinţele pentru a le putea reţine şi repet de câteva ori.  Performanţa la limba română se face prin lectură, analiză şi foarte multă creaţie“, a precizat tânăra.

Înclinaţii artistice

În clasa a V-a a descoperit că are înclinaţii artistice, iar talentul său a fost modelat de Maria Culea, profesor de limba română la Şcoala nr.10. „ Datorită dânsei am început să particip la concursuri şi să mă ambiţionez de fiecare dată pentru a obţine cel mai bun punctaj sau să-mi rezerv un loc pe podium“, a precizat Cristina Ilie.

În clasa a VIII-a a reuşit să fie cea mai bună elevă din ţară la limba română, fiind medaliată cu aur la olimpiada naţională care s-a desfăşurat la Călăraşi. La liceu, pasiunea pentru limba maternă este continuată de profesor Maria Deculescu. Rezultatele nu au întârziat să apară, adolescenta reuşind de fiecare dată să-şi uimească profesorii prin cele peste 50 de diplome de excelenţă obţinute la concursuri.

Iubeşte teatrul

Cristina Ilie este nu este doar o pasionată de limba română, ci iubeşte şi teatrul. De aproximativ un an face parte din trupa „Trepte“ şi participă cu mare drag la repetiţii, dar şi la piesele pe care, la indicaţiile regizorului Ştefan Niţu, alături de colegii săi le pune în scenă.

„ Îmi plac toate lucrurile care sunt legate de artă. Nu fac niciun efort pentru a intra în rol. Sunt cât se poate de naturală şi încerc să fiu în formă maximă la fiecare spectacol“, a adăugat adolescenta. A jucat până acum în „Ţara lui Gufi“, iar pentru stagiunea care urmează pregăteşte încă două piese ce vor fi o adevărată supriză pentru public.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite