Călăraşi: Cristian Tudorache, puştiul pasionat de tainele învăţăturii încă de la 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionat de limba română, engleză şi matematică, puştiul de doar 8 ani nu şi-a ieşit din ritm, chiar dacă este în vacanţă. Învaţă în continuare şi merge constant la pregătire în particular.

Cristian Tudorache a fost atras de cărţi încă din primii ani de viaţă. Nici nu împlinise 5 ani şi ştia să citească şi să socotească. Iniţial, părinţii au fost uimiţi de capacităţile sale intelectuale, însă cu timpul s-o obişnuit cu stilul său de a deprinde informaţii noi.„ Nu m-a obligat nimeni să învăţ, pur şi simplu, am fost atras de lucrurile inedite şi mi-a plăcut să le reţin“, a mărturisit Cristian Tudorache.

Chiar dacă se află în vacanţă, nu a încetat să pregătească. A reuşit să înveţe şi tabla înmulţirii, deşi abia de la toamnă va fi elev în clasa a-II-a. În primul an de şcoală a participat la mai multe concursuri„Cangurul“, unde a obţinut de fiecare diploma de excelenţă.„ Nu ştiu dacă el este cel mai bun copil, ştiu doar că este foarte receptiv şi silitor. Nu face nimic din ce nu i-ar plăcea, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure“, a precizat Violeta Tudorache, mama lui Cristian.

Ia lecţii de autoapărare


Sportul este o altă preferinţă a puştiului. Şi-ar dori să joace şi fotbal, dar, deocamdată, ia lecţii de autoapărare.„Mi se pare interesant să învăţ karate. De un an mă pregătesc la o sală de fitness, alături de mai mulţi colegi de vârstă mea. Mişcarea este foarte importantă şi nu strică să fiu oricând pregătit să ripostez, dacă este cazul“, a mai spus Cristian Tudorache. Băiatul este convins că acest lucru îi va fi util în viitor, mai ales că intenţionează să îmbrăţişeze o carieră în domeniul sportiv.
 
Micul cercetaş


Nici măcar duminica, puştiul nu stă în casă. Este înscris în Asociaţia Creştină de Cercetaşi„Sf.Gheorghe“ şi merge cu multă plăcere la cursuri.„ Suntem învăţaţi să protejăm natura, să nu fim răi unii cu alţii şi să avem grijă de fraţii noştri mai mici. Organizăm tot felul de jocuri de îndemânare, de atenţie , iar în septembrie vom merge într-o tabără pentru a pune în practică toate cunoştinţele de orientare şi deplasare în natură“, a mai spus Cristian.

O dată pe săptămână, timp de două ore, băiatul merge la cursuri intensive de limba engleză la centrele „Smart“ şi „Credis“, dar nu omite în zilele de sărbătoare să meargă la slujbe la biserică, acolo unde tatăl său este preot. „Este foarte importantă credinţa pe care o avem în suflet pentru că ne ajută să realizăm ceea ce ne propunem, dar şi să fim mai buni“, a adăugat băiatul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite