Călăraşi: Concursul „Prietenii pompierilor“ începe astăzi, la stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu ora 09.00, se va desfăşura în incinta stadionului municipal din Călăraşi etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- Ediţia 2011.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie să treacă peste obstacole şi să alerge o lungime de tronson.

De  fapt, în cadrul celor două probe practice, participanţii vor simula toate etapele de stingere a incendiilor: de la transportul rolei de furtun peste obstacole, la predarea ei, traversarea diferitelor capcane, precum şi recunoaşterea diferitelor instrumente de lucru specifice pompierilor şi executarea unor noduri de sfoară utilizate de către pompieri.

La această etapă vor  participa mai multe unităţi de învăţământ, din întreg judeţul. Competiţia este organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.



Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite