Cei mai buni culturişti din ţară, la Clubul Sportiv Fortus Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivii clubului au adus Călăraşiului numeroase medalii şi diplome de la campionatele europene şi la balcaniadă. Clubul are  4 vicecampioni şi o campioană naţională la culturism în 2010.

Cea mai bună sportivă a clubului este Emilia Pantea. Aceasta practică din 2006 body fitness. În 2008 a devenit campioană balcanică, în 2009 a luat Medalia de Bronz iar în 2010 a fost finalistă. Din 2007 aceasta este Campioană Naţională la BodyFitness. Tot din 2007 participă în fiecare an la Campionatele europene de BodyFitness.

Adrian Şestacovschi a obţinut Medalia de Argint la Campionatul Naţional de culturism BodyBuilding Clasic masters, la categoria peste  40 de ani.
Tinerii sportivi Aurel Ţeperig, Lucian Nicolae şi Ştefan Voicheci, au devenit vice-campioni naţionali şi au obţinut Medalii de Argint la Campionatul Naţional de Culturism la Juniori.


În primele 8 cluburi

Datorită performanţele obţinute an de an, CS Fortus a reuşit să facă parte din categoria celor mai bune cluburi sportive. În numai 4 ani acesta a adunat peste 20 de medalii la competiţiile naţionale şi internaţionale şi este între primele opt din ţară.  Clubul are legitimaţi 20 de sportivi care participă la concursuri naţionale şi internaţionale. Acesta a fost înfiinţat mai întâi ca Fundaţia Fortus, în anul 1998, după care s-a transformat în anul 2003  în Clubul Sportiv Fortus Călăraşi, fiind afiliat la Federaţia Română de Culturism şi Fitness.

Ideea i-a venit preşedintelui clubului, Nelu Başfalion, în momentul în care a realizat că există sportivi buni care doresc să participe la competiţiile naţionale şi nu pot pentru că nu exista în Călăraşi un club afiliat Federaţiei Române de Culturism, unde culturiştii călărăşeni să se poată legitima şi să poată concura la campionate naţionale şi internaţionale. 


Primul Campion din istoria culturismului Călărăşean, Ciprian Solzaru „Deşi la început sportivii noştri participau la competiţii mai mult pentru a căpăta experienţă, cu timpul rezultatele muncii lor au început să apară.  Ciprian Solzaru, a a reuşit în 2006 să devină Campion Naţional la Culturism, fiind primul din călărăşean care a obţinut o asemenea performanţă“, povesteşte preşedintele clubului.

Memorialul Popa Anatol


Nelu Başfalion, a început să organizeze la Călăraşi, din 2003, Memorialul Popa Anatol la care participă cei mai buni sportivi. 50 de culturişti, junior şi seniori, din toată ţara, vin în fiecare an, în septembrie, la Călăraşi, pentru a participa la această competiţie. „Concursul este în memoria lui Anatol Popa, promotorul culturismului călărăşean.

Acesta a organizat pentru prima dată în oraşul nostru o demonstraţie de culturism în anul 1992. Anatol Popa a murit în anul 2001, şi m-am decis să organizez acest memorial în cinstea lui“, spune Nelu Başfalion, preşedintele clubului Fortus.  Din Călăraşi participă anual cinci sau  şase culturişti la acest memorial. 

Citiţi tot articolul în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite