Călăraşi:Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor inaugurează extinderea sediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Călăraşi inaugurează azi extinderea sediului pe care îl deţine în proprietate, deoarece spaţiu pentru lucrul cu publicul era inadecvat şi neîncăpător.

Zilnic, peste 100 de pensionari trec pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CARP) din Călăraşi pentru a contracta un împrumut de la această instituţie, fapt ce face ca spaţiul instituţiei să devină neîncăpător desfăşurării unei astfel de activităţi. Oamenii care vin să contracteze împrumuturi stau pe holurile instituţiei înghesuiţi precum sardinele în cutie. Primăria şi Consiliul Local Municipal Călăraşi au concesionat cu titlu gratuit către CARP, suprafaţa de 38 de metri pătraţi pentru extinderea actualului sediu aflat proprietatea acesteia. Practic, apartamentul, situat la parterul unui bloc, în care se desfăşoară activitatea instituţiei, a fost extins pe domeniul public.

De la ei pentru ei!

Pentru extinderea sediului CARP a făcut un efort financiar de 60.000 lei, bani adunaţi din cotizaţiile celor 6.600 de membri înscrişi la fondul de contribuţie. Practic, fiecare membru al Casei de Ajutor Reciproc contribuie anual cu câte 10 lei.„La această extindere au contribuit Prefabul cu BCA în valoare de 3.100 lei, Confort SA a asigurat proiectul tehnic, Primăria şi Consiliul Local au dat terenul fără plată pentru pensionarii călărăşeni, iar Rematul şi Banc Post Călăraşi ne-au sponsorizat cu câte 1.000 de lei”, a declarat Vasile Sotiropol, preşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice şi consilier al CARP Călăraşi .

2 milioane de euro rulaj

În judeţul Călăraşi sunt peste 6.600 de pensionari care cotizează la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor . Anual,  CARP Călăraşi acordă împrumuturi de până la 3.000 lei şi are un rulaj aproximativ 80 de miliarde lei vechi, adică aproape 2 milioane de euro. În mod deosebit, în lunile de vară şi toamna, pensionarii din Călăraşi se adresează CARP pentru împrumuturi, pe un an, pentru a-şi asigura plata utilităţilor rămase restante încă din iarnă. De asemenea, se cer împrumuturi pentru achiziţionarea de combustibili solizi pentru iarnă sau pentru simplu motiv că pensia nu le ajunge pentru traiul zilnic. Lunar, la CARP se adresează cu cereri pentru astfel de împrumuturi peste 500 de persoane. Deşi nu s-au prevăzut şi bani pentru dotarea cu mobilier a noului spaţiu ce se va amenaja în sediul CARP, începând de azi, pensionarii călărăşeni au condiţii optime de aşteptare.

 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite