Carmen Nicolescu, de 18 ani în uniforma Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a implicat cu trup şi suflet, în ultimii patru ani, în campanii de prevenire, încercând să-i convingă pe oameni că e mai bine să se ferească de răufăcători decât să le cadă victime.

Carmen recunoaşte cu sinceritate că activitatea din cadrul Poliţiei a ajutat-o să-şi descopere talente şi abilităţi pe care nici a bănuit că le-ar avea.  Încrezătoare în propriile forţe, aceasta a perseverat tot timpul pentru a dobândi noi cunoştinţe. A studiat intens pentru a-i ajuta pe cei din jur, dar şi pentru a-şi desăvârşi formarea profesională.
„ În toată existenţa mea am acceptat provocările şi m-am bucurat de oportunităţile ivite. M-am implicat serios în tot ce am realizat, pentru că altfel nu reuşeşti să ai rezultate“, spune Carmen. Activitatea de prevenirea o mobilizează, iar pregătirea psihologică o ajută să-şi ducă misiunea la capăt. „Ca să-i poţi sprijini pe cei din jurul tău, trebuie, în primul rând, ca tu să fii în regulă. Ca să fii un bun psiholog nu trebuie, neapărat, să asculţi şi să dai sfaturi. Ai nevoie de intuiţie, de descifrarea limbajului non-verbal al celui care stă în faţa ta şi de multă iubire de oameni“, a spus poliţista.

Nu suportă nedreptăţile

Deşi a fost pasionată de psihologie încă din adolescenţă, Carmen Nicolescu a ajuns să îmbrace uniforma de poliţist. „Mi-am dat seama că pot fi un bun militar pentru că îmi place să respect ierarhia şi legea. Îmi place uniforma şi am un spirit justiţiar bine dezvoltat: nu suport nedreptăţile şi nici infractorii“, a adăugat Carmen Nicolescu.

Reuşita campaniilor

Campaniile pe care le pune la punct, alături de colegii săi, sunt o reuşită. „Dacă am un public format din 30 de persoane şi le prezint cum să se ferească de hoţi sau cum să nu devină ei înşişi infractori, iar 2 înţeleg mesajul meu, este un real câştig. Cred că este foarte important să te faci auzit, să ştii să transmiţi lucru, dar şi stări emoţionale. Mă încântă pe stradă când unii copii mă recunosc şi-mi spun că au urmat sfatul meu pentru a nu încălca legea“, a povestit poliţista.

Carmen spune că este dezamăgită de faptul că unii dintre părinţi nu-şi cunosc propriii copii, iar eforturile care se fac prin activităâile de prevenire sunt, uneori, ineficiente, atâta vreme cât nu toată lumea pune umărul pentru a sprijini autorităţile.

Citiţi mai multe amănunte în ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite