Săptămâna Naţională a Voluntariatului, marcată şi la Călăraşi. Cum să-i ferim pe tineri de tentaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub sloganul „ Voluntariatul nu este o poveste. Voluntariatul e de povestit”, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog(CPECA) Călăraşi va organzia o serie de acţiuni în perioada 14-20 mai 2012.

Săptămâna Naţionala a Voluntariatului(SNV), eveniment ajuns la cea de-a XI a ediţie, va debuta pe 15 mai cu activităţi de prevenire a consumului de tutun, alcool si droguri/substanţe psihoactive „etnobotanice” în rândul tinerilor din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, Colegiului Agricol „Sandu Aldea” şi Colegiului Economic. Pe 16 mai vor fi distribuite materiale informative privind prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri în zona Colegiul Agricol „Sandu Aldea” –Piaţa Orizont şi retur. Acţiunile din cadrul SNV se desfăşoară ca preambul la campania pentru marcarea  Zilei Mondiale Fără Tutun- 31 mai,  pentru  promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă la consumul de droguri, voluntariatul fiind una dintre aceste alternative.

Înţelege problemele actuale ale comunităţii

„A fi voluntar antidrog înseamnă în primul rând a înţelege problemele actuale ale comunităţii în care trăieşti. De aceea, Agenţia Naţională Antidrog te invită să te alături celor peste 5.000 de voluntari antidrog de la nivel naţional şi să contribui la reducerea fenomenului drogurilor din România. Pentru a deveni voluntar antidrog nu trebuie decât să te adresezi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Calarasi (CPECA) din judeţul Călăraşi-Bd. Nicolae Titulescu nr. 1”, a precizat Mirela Ilona Tîrşolea, coordonator CPECA.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite