Călăraşi: Bomba cu viruşi de la J 28

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocurile de lângă Cimitirul Sfânta Anastasia au subsolurile pline de mizerie şi şobolani. Deşi autorităţile locale încearcă din răsputeri să cureţe subsolul blocului, locatarii sparg ilegal şi îşi montează WC-urile în camere cu scurgerea direct sub bloc.

Dezastru în blocul J 28 din strada Constructorului! Locatarii trăiesc sub teroarea mizeriei de la subsol care ameninţă să le intre în casă. Deşi au sesizat Primăria, oamenii spun că nu s-a luat nicio măsură pentru ca subsolul blocului cu locuinţe sociale să fie curăţat. Mirosul de mucegai te ia de nas imediat ce intri în imobilul inundat şi plin de şobolani. „Stau cu chirie şi plătesc 30 de lei pe lună ca să mă îmbolnăvesc. Sper să vină Primăria să facă ceva, că nu mai pot sta aici“, se plânge Silvia Găgeanu, o pensionară ce locuieşte la parterul blocului.

Risc de inundaţie

Aceasta spune că stă cu chirie într-o cameră de şase metri pătraţi, fără gaze şi căldură. Femeia şi-a „aranjat“ toată camera cu trei rânduri de covoare, preşuri şi carpete pentru a nu simţi umiditatea ce vine din subsolul situat la un singur pas de uşa locuinţei. „Am pus linoleum, cartoane şi preşuri pentru a nu simţi frigul şi umiditatea. Mi-au mucegăit şi cartoanele, şi covoarele“, spune, nemulţumită, locatara. Aceasta spune că apa este până la plafonul subsolului şi în curând va răbufni, inundându-i casa.

Curăţenie

În 2004 Consiliul Local a alocat fonduri pentru refacerea instalaţiei de apă şi canalizare, s-a curăţat subsolul, iar anul trecut s-au reparat iar conductele din  subsol şi toate instalaţiile „În 2009 am tras apă la toate camerele, am reparat grupul sanitar comun, am pus chiuvete, am montat WC-uri, însă nu se ţine cont. Totul se strică, se fură, e mizerie, curge apă peste tot“, spune, revoltat,  directorul Serviciului Public Centrale Termice şi Fond Locativ(SPCTFL),  Gheorghe Ciocârlan.
2 milioane de lei.


În 2011 se va începe reabilitarea blocului şi transformarea camerelor în apartamente cu două camere şi garsoniere cu tot confortul. „Proiectul de reabilitare şi transformarea blocului J28 a fost aprobat şi va începe anul viitor. Pentru modernizarea şi crearea confortului la aceste locuinţe sociale se vor aloca 2.000.000 de lei din bugetul local“, afirmă Ciocârlan.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite