Călăraşi: Căpitanul Aurelian Tănase, înmormântat cu onoruri militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a avut loc înmormântarea fostului ofiţer informare şi relaţii publice al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. Căpitanul Aurelian Tănase s-a stins la vârsta de 36 de ani lăsând în urmă o fetiţă de numai opt ani şi o soţie îndurerată.

Diagnosticat din 2009 cu o afecţiune gravă a ficatului, Aurelian a luptat doi ani, însă, nu a reuşit să pună capăt bolii, şi a decedat la spitalul Matei Balş din Bucureşti, joi seara, în jurul orei 21.00. Înmormântarea căpitanului Aurelian Tănase a avut loc ieri, în duminica Floriilor, la Biserica Sfântul Nicolae. Trupul neînsufleţit al fostului jandarm a fost depus apoi la Cimitirul Central.

Final neaşteptat

Colegii săi ştiau  de boala acestuia, însă, nu s-au aşteptat nicio clipă la acest final tragic. Ofiţerul specialist consilier juridic, locotenent Mihai Dinu,  colegul de birou al căpitanului Aurelian Tănase spune că nu se aştepta ca acesta să plece dintre noi. „Era un om pe care te puteai baza, oricând, un coleg şi un prieten deosebit. Este foarte greu şi nu mă aşteptam la aşa ceva. Numai când intru în birou şi văd că e gol..“, spune cu amarăciune în glas fostul său coleg. Toţi cei care l-au cunoscut spun despre acesta că era o persoană calmă, liniştită, loială, cinstită, parolistă şi un familist convins.

Şi-a iubit meseria

Chiar dacă era foarte bolnav, acesta nu a renunţat la să lucreze până în ultimul moment. A organizat cu mare drag toate festivităţile, alături de colegi, pentru sărbătorirea „Zilei Jandarmeriei-161 de ani de atestare documentară“, ce a avut loc pe 3 aprilie 2011.  În acea săptămână, căpitanul a luat parte, alături de colegii săi, la numeroase acţiuni ce au avut loc la câteva licee din Călăraşi, vineri, pe 1 aprilie 2011, a participat la Ziua Porţilor deschise la Jandarmi, iar sâmbătă, pe 2 aprilie, a plantat puieţi în localitatea Vâlcelele.

„Dincolo de slăbiciunea fizică, a fost cel dintâi la ultima zi a jandarmeriei sale nepreţuite, despre care a vorbit atât de frumos,  o zi de 3 aprilie în care a zâmbit alături de colegi pentru ultima dată. În ziua de 14 a lui Prier, după o grea suferinţă, căpitanul Tănase Aurelian a trecut în nefiinţă. Cu adâncă durere în suflet, jandarmii coboară astăzi  drapelul în bernă. Nu îl vor uita niciodată“, spun în cor colegii săi care au scris pe site-ul lor despre suferinţa provocată de pierderea dragului lor coleg, Aurelian Tănase.

Regrete eterne

Şi ceilalţi colegi poliţişti şi pompieri au ţinut să transmit condoleanţe familiei greu încercate. „A plecat  dintre noi un militar adevărat, un bun profesionist, un om cu un suflet mare“, transmite Inspector Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei“ al judeţului Călăraşi, Colonel Daniel Gheorghe Popa.
„În aceste momente de profundă tristeţe pricinuită de încetarea din viaţă, atât de devreme, a tânărului căpitan de jandarmi, Aurelian Tănase, împărtăşim durererea colegei noastre, juristul I.P.J. Călăraşi, inspector de poliţie, Cristina Tănase, care-şi plânge soţul şi adresăm un gând de alinare şi mângâiere întregii familii îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, transmite Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, comisar şef de poliţie, Vasile Mărgineanu.

Familist convins

Tatăl unei fetiţe în vârstă de 8 ani, Andra Cătălina, căpitanul Aurelian Tănase era un familist convins, un jandarm devotat carierei, dar şi un pasionat de filatelie. Absolvise Facultatea de Drept la Universitatea Spiru Haret şi era licenţiat al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza. A practicat şi canotajul, reuşind în 1993 să devină vice-campion naţional. Pe 11 ianuarie 2011, Aurelian Tănase a apărut în pagina „Oameni“ a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi, la rubrica „Portret“.  Aurelian Tănase era căsătorit din anul 2001 cu Cristina Tănase, jurist în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Căpitan Tănase Aurelian a îmbrăcat uniforma de jandarm la data de 15 iulie 2002, când şi-a împlinit mai vechea sa aspiraţie către stabilitate şi prestanţă şi pasiunea pentru ordine şi sistemul militar. Născut la 18 martie 1976 în Municipiul Călăraşi a urmat, în oraşul natal, între anii 1982 – 1990, cursurile Şcolii Generale nr. 2, iar până în anul 1994, pe cele ale Liceului Industrial de Celuloză şi Hârtie, fiind admis în anul 1995 la Facultatea de Drept a Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti pe care a absolvit-o, licenţiat în drept, în anul 2000. În acelaşi an a făcut cunoştinţă cu sistemul militar, împlinindu-şi datoria către ţară, aşa cum era legiferat în acele vremuri, la Unitatea Militară 0310 Slatina, sistem pe care l-a părăsit vremelnic cu gradul de sublocotenent în rezervă, obţinut la 20 octombrie 2000.

În anul 2002, a participat la concurs, a fost admis şi încadrat, cu gradul de sublocotenent, la 15 iulie 2002, şi repartizat la actualul Inspectorat de Jandarmi Judeţean Călăraşi. Respectat şi iubit de colegi, şi-a făcut datoria faţă de armă ocupând succesiv funcţia de comandant de pluton, până la 01 iulie 2003, şef de secţie ordine publică în localitatea Lehliu - Gară până la 01 mai 2005, apoi ofiţer specialist prevenirea şi combaterea criminalităţii până la 01 ianuarie 2010, când a fost numit ofiţer specialist relaţii publice, fiind cunoscut de toţi oamenii de presă de pe meleagurile noastre ca jandarmul care vorbea cu dragoste despre împlinirile şi realizările celor din jurul lui.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite