Călăraşi: Un mort şi un pensionar, directori la Agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Gheorghe a decedat acum zece luni, dar a fost repus de minister în funcţia de director economic. Pe postul de director executiv s-a întors Aurelian Dobre, în prezent pensionar.

Încurcătura s-a produs după ce ministerul de resort a făcut mai multe numiri şi demiteri din funcţii, la conducerea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală. Ministerul Agriculturii a demis în urmă cu trei săptămâni conducerea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) şi a repus în funcţie directorii destituiţi la începutul anului 2009. „Cei care au fost numiţi prin ordin de ministru sunt un pensionar şi un mort. Nu ştiu cum s-a creat această confuzie şi cine a generat această situaţie. Ştiu doar că numirea a fost făcută prin ordin al ministrului Agriculturii“, a declarat Nicolae Enciu, prefectul judeţului Călăraşi.


Controverse


Daniel Obadă, director al instituţiei până în urmă cu trei săptămâni, nu înţelege cum a fost posibilă schimbarea sa. „A venit un ordin de la minister, transmis prin fax, prin care eu eram înştiinţat că sunt demis, iar în locul meu a fost propus pentru această funcţie un pensionar, Aurelian Dobre. Mai grav, tot atunci, în locul directorului economic era numit un mort“, a mărturisit cu năduf fostul director executiv. Şi mai ciudat este că răposatul, fostul director economic, Radu Gheorghe, a fost rechemat pentru a-şi ocupa funcţia, deşi este decedat de aproape 10. Daniel Obadă spune că a anunţat deja ministerul cu privire la numirile bizare, însă răspunsurile întârzie să apară.

Patru directori


Din 2009 până în prezent patru persoane au trecut pe la conducerea Direcţiei Agricole. Aurelian Dobre, actualul director, spune că după reîncadrarea sa pe o altă funcţie, în 2009, s-a pensionat, luându-i locul un alt director - Ion Ciulinaru. „Din 2005 până în 2009 am fost director al DADR Călăraşi, iar apoi am fost încadrat în altă funcţie. Imediat m-am pensionat după vechimea în muncă şi am continuat să-l ajut pe fiul meu în afacerile sale. Ion Ciulinaru a fost instalat pe funcţie la începutul anului trecut, Daniel Obadă din octombrie 2009, iar în ultima perioadă locul directorului executiv l-a ţinut jurista instituţiei, Daniela Păun“, a afirmat Aurelian Dobre.

Susţine că e legal


El susţine că s-a pensionat anticipat şi are dreptul să fie angajat şi să cumuleze salariul cu pensia. „Pensia mea este mai mică decât salariul mediu impus prin lege şi am dreptul să primesc cumulate pensia şi salariul“, adaugă Dobre. Despre neînţelegerile create, Aurelian Dobre spune că prefectul nu ştie nimic. „Prefectul habar n-are. Mortul despre care el vorbeşte fusese pensionat pe caz de boală cu mult timp înainte de a avea loc destituirea în cauză“, a declarat Aurelian Dobre.

Probleme de rezolvat


„DADR Călăraşi urmează să fie desfiinţată prin hotărâre guvernamentală şi va fi reînfiinţată drept Direcţia de Agricultură maxim până în luna septembrie. De aceea cred că cei din minister au ales un om cu experienţă pentru a face lucrurile astea. Cineva care provine din politică nu are cum să se descurce în astfel de situaţii“, e de părere Aurelian Dobre.


El a primit ordin de reîncadrare în funcţie în data de 13 iulie 2010. „În acel moment salariile nu erau plătite, existau datorii la furnizori şi  multe nereguli şi de aceea am decis să mă reîntorc pe acelaşi post“, a spus directorul.



Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite