Călăraşi: Aurel Giurcă a pledat ca avocat 58 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ajuns la venerabila vârstă de 83 de ani, renumitul avocat recunoaşte că a avut o carieră spectaculoasă. Timp de 58 de ani a pledat la bară, apărând oameni bogaţi, dar şi săraci.

Aurel Giurcă a fost timp de 28 de ani directorul Biroului Colectiv de Avocaţi, dar la Revoluţie a demisionat pentru a lăsa postul liber pentru cei tineri. În faimoasa carieră de avocat, Aurel Giurcă a apărat şi oameni bogaţi dar şi săraci, care nu aveau nici un ban. În cei 58 de ani a pledat mii de procese, având pe zi câte 20 sau 30. „ Nu a fost nicio problemă când aveam aşa multe procese pe zi, pentru mine era o plăcere şi am pus suflet în această meserie“, a spus avocat .

Cei mai grei ani au fost în perioada 1952- 1968, când avocatura se făcea în prezenţa ofiţerilor de securitate. În periada comunistă, a avut foarte multe procese penale bazate pe furturile obşteşti.

Palmares impresionant

În cariera sa, distinsul avocat a fost recompensat cu opt diplome de onoare şi şase medalii. „ Am fost plăcut impresionat şi mândru că am reuşit să primesc aceste distinse premii datorită carierei mele“, a mai adăugat Aurel Giurcă. Cu ocazia festivităţii Zilelor Municipiului, Aurel Giurcă a primit titlul de cetăţean de onoare.

Acte de caritate

Avocatul Giurcă este recunoscut pe plan local ca o persoană cu suflet mare. Se implică în viaţa comunităţii şi-şi ajută semenii, gratuit, de câte ori este cazul. Deţine funcţia de vicepreşedinte al Casei de Ajutor Reciproc al Pensionarilor şi oferă consiliere celor aflaţi în dificultate. „Fac totul din plăcere şi pentru că îmi doresc sincer să împărtăşesc din experienţa mea şi să fiu cât mai aproape de oameni“, a adăugat avocatul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite