Călăraşi:Andreea Bogdan, fascinată de tainele cuvintelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gustul pentru creaţia lieterară l-a „prins“ în urmă cu trei ani şi recunoaşte că atunci când scrie simte că trăieşte cu adevărat.Dovada pasiunii sale pentru cuvinte sunt diplomele de la concursurile şi olimpiadele la care a participat în ultimii ani, sub atenta îndrumare a prof. Maria Culea.

Deşi are doar 14 ani, adolescenta, fire ambiţioasă şi perseverentă, spune că s-a hotărât ce carieră va urma. „Este evident că mă voi îndruma către filologie şi sunt tentată să devin jurnalist.  Mă fascinează faptul că eşti tot timpul conectat la realitate, iar din condei îi poţi aduce pe oameni mai aproape de tine“, a spus Andreea Bogadan.

„Muguri de lumină“

Până în urmă cu trei ani, tânăra recunoaşte că era o elevă obişnuită căreia îi plăcea să studieze la toate materiile. Limba şi literatura română era una dintre ele, pe care însă nu o descoperise. „Cred, în primul rând, că trebuie să depui mult efort în ceea ce faci şi să ai şi un dram de talent. La mine, aceste două lucruri au fost dublate de întâlnirea cu cercul de creaţie literară„ Muguri de lumină“. Un rol decisiv l-a avut prof. Maria Culea, dascălul pentru care limba română este mai presus decât orice“, a precizat Andreea.
Debutul tinerei în lumea literaturii s-a realizat în cadrul acestui cerc, lucru care şi-a pus amprenta şi asupra întregii sale personalităţi. „Practic, m-am transformat într-un învăţăcel care descoperea tainele cuvintelor“, a precizat adolescenta.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „ Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite