Călăraşi: Anca Stoenescu visează la o carieră de succes în arhitectură peste Ocean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când era mică îi plăcea să admire clădirile vechi şi mai târziu a realizat că îşi doreşte să devină arhitect.

De mică şi-a dat seama că are înclinaţii spre desen şi pictură şi îi plăcea foarte mult să admire clădirile vechi, gândindu-se că într-o zi va putea ajuta la renovarea lor. A început să deseneze de patru ani şi pictează doar de un an. Majoritatea desenelor pe care le-a făcut sunt portrete, până acum are peste 50 de desene şi 10 picturi.

Pasiunea pentru arhitectură

O interesează foarte mult acest domeniu, încă un motiv în plus pentru a-şi dezvolta interesul faţă de arta desenului şi a picturii. Ar fi dorit să intre la un liceu de artă, dar în Călăraşi nu există, aşa că a optat pentru Liceul Teoretic Mihai Eminescu. Un liceu de artă există în Slobozia „Este departe şi nu vreau să stau acolo din cauza asta nu m-am înscris acolo, deşi mi-ar fi plăcut.“  spune adolescenta.

După liceu va urma facultatea de Arhitectură la Bucureşti, dorind să ajungă o arhitectă de succes în Statele Unite ale Americii. De aproximativ un an se duce de trei ori pe săptămână la Cercul de Arte din Călăraşi pentru a se perfecţiona în arta desenului şi a picturii. „ Domnul profesor  Mugurel Coman mă ajută foarte mult, mă sprijină şi mă învaţă foarte multe lucruri.“ povesteşte Anca. Fiind pasionată de acest artă, adolescenta petrece foarte mult timp desenând şi pictând.

Premiantă la şcoală

O fire liniştită şi ambiţioasă, Anca a luat numai premiul I la şcoală, având numai note de 10. Materiile ei preferate sunt matematica şi limba engleză, de aceea la examenului de admitere la liceu a optat pentru profilul matematică – informatică intensiv engleză. Pe parcursul şcolii generale a participa la olimpiada judeţeană la limba engleză unde a luat menţiune şi la diverse concursuri de matematică.

Stiind ce îşi doreşte pentru ea şi ca să aibă un viitor bun se axează foarte mult învăţat „Trebuie să învăţ ca să îmi fie bine, să am o carieră de succes, dar îmi şi place să descopăr diferite lucruri. Învăţatul pentru mine este o plăcere nu o obligaţie.“  povesteşte tânăra. Nu vrea să rămână în România „ Nu este o ţară dezvoltată şi nu am ce să fac aici. Am să plec în SUA, unde am toate şansele să fiu o arhitectă foarte bună pentru că oamenii au altă mentalitate şi sunt mai civilizaţi.“

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite