Călăraşi: Ana Maria poartă sondă, dar merge la şcoală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Maria Drăgnoiu luptă cu destinul: are şase intervenţii chirurgicale la picioare, patru la rinichi şi una pe coloana vertebrală

Ana Maria Drăgnoiu are 20 de ani şi de 16 ani şi jumătate luptă pentru viaţa ei. Încă de la trei ani, ea a primit o lovitură grea  de la soartă: extirparea unui rinichi din cei trei cu care natura o „înzestrase“.  După nici un an, avea să fie supusă altor trei intervenţii chirugicale complicate la rinichi şi unor tratamente medicale neîntrerupte şi grele. Simultan cu intervenţiile renale au loc alte şase intervenţii chirugicale la ambele picioare. „Din 1995 şi până în prezent, poartă permanent sondă şi nu se plânge niciodată“, spune mama sa, Ioana Drăgnoiu, care ştie să descrie cu lux de amănunte fiecare diagnostic al fiicei sale.


La numai 12 ani şi 10 luni, Ana Maria a fost diagnosticată de medicii de la Spitalul Marie Curie cu tumoră medulară pe coloană vetebrală şi este operată. Tot atunci, ca şi când nu era îndeajuns de grea şi de îndelungată suferinţa sa, Ana Maria s-a ales cu alte sechele fizice. Mersul i-a fost afectat, iar de atunci este nevoită să se deplaseze cu ajutorul cârjelor. Apoi a fost diagnosticată cu o neuroplastie vezicală, iar de curând medicii de la Fundeni i-au comunicat că i se va face dializă şi că şanse de tratament în România pentru ea nu prea mai sunt!

Merge la şcoală în cârje!


Deşi a început şcoala la nouă ani, Ana Maria este o elevă bună, în ciuda complicatelor probleme de sănătate pe care le are. Acum este în clasa a XI a C, la profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Ştirbey Vodă“, din Călăraşi. „Este  conştiincioasă, nu lipseşte niciodată de la şcoală, excepţie fac doar situaţiile în care ea se simte foarte rău sau când este internată în spital“, declară profesoara Graţiela Preda, diriginta ei. Este foarte iubită de colegii săi şi, cu toate problemele pe care le are, deşi ar putea să stea acasă, preferă să meargă la şcoală în cârje. „Am în clasă nişte copii minunaţi care o iubesc şi care ar face orice pentru ca ea să fie sănătoasă“, a declarat diriginta Graţiela Preda. Zilnic, ei o urcă scările în braţe şi de curând au apelat şi la o televiziune din România care să-i  ajute în demersul lor de a strânge bani pentru ca Ana Maria să poată fi supusă unor investigaţii medicale peste hotare.

Soluţiile vin din Turcia 


Răspunsul dur primit de la Fundeni a îndârjit şi mai mult familia şi prietenii Anei. Ei s-au adresat, în scris, unei clinici private din Turcia pe adresa căreia au trimis toate investigaţiile medicale ale tinerei făcute în România. Specialiştii Clinicii Medicale Anadolu, din Turcia, i-au răspuns urgent şi i-au dat speranţa că problemele pot fi rezolvate, dar numai contra cost.  Pentru două intervenţii, familia trebuie să plătească peste 55.000 euro, banii pe care nici statul român nu se grăbeşte să îi pună  dispoziţie decât după luni de aşteptări şi demersuri interminabile, de cele mai multe ori viaţa unor pacienţi depinzând de o hârtie simplă.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite