Soţia milionarului Aldis face primele dezvăluiri de pe patul spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei săptămâni de la tragicul accident nautic de pe braţul Borcea în care milionarul George Naghi şi-a pierdut viaţa, soţia sa, aflată în clinica vieneză Dobling, pe patul spitalului, face dezvăluiri.

Alina Naghi povesteşte într-o scrisoare, adresată profesorului Sorin Danciu, directorul Direcţiei de Cultură şi Patromoniu Călăraşi, ce s-a întâmplat pe 7 august, duminica, în care soţul său a sfârşit fulgerător în accidental nautic de pe Borcea. Femeia povesteşte momentul fatal care a transformat totul într-o nenorocire. Alina Naghi spune în scrisoarecă este datoria sa să lămurească acest aspect. Aşa cum a relatat Adevărul, accidentul a fost provocat de o clipă de neatenţie a milionarului care încerca să-şi înveţe soţia cum să stea cât mai confortabil în barcă.

„Ne aflam în barcă, pe Borcea, în acea nenorocită după-amiază de duminică. Plecasem de la casa de pe Dunăre şi pentru că eu stăteam foarte încordată în barcă şi mă ţineam cu braţul de marginea şalupei, George m-a îndemnat să mă relaxez şi să îmi proptesc picioarele în locul special, din faţa scaunului“, spune Alina Naghi. Tot ea precizează că nu înţelegea cum să ţină piciorul pentru a nu exista pericolul să se rănească. George Naghi s-a aplecat pentru a-i arăta, iar aceasta a fost secunda care a dus la tragedie. „ Ultima secvenţă pe care mi-o amintesc este a bătăii sale din picior, prin care îmi arăta cum să îmi pun piciorul în acel piedestal. A fost o clipă de neatenţie, a mişcat, fără să îşi dea seama, volanul şi barca s-a dus, cu toată viteza, în mal! Iar de acolo… nu mai vreau să-mi amintesc nimic…“, rememorează soţia patronului fabricii de mezeluri Aldis.

Tudor va primi ce i se cuvine

În aceeaşi scrisoare, Alina Naghi face precizări şi despre Tudor Naghi, controversatul fiu legitim al patronului Aldis. Ea spune că a avut întotdeauna grijă de băiat şi că acesta va beneficia de partea de moştenire care îi revine după decesul tatălui său. „Doru este un copil bun, cuminte, eu implicându-mă în asigurarea unui drum cât mai bun al său, în viaţă. M-am ocupat şi mă îngrijesc de tot ceea ce a însemnat evoluţia lui în viaţă, desigur, cu acordul lui George Naghi care, totuşi, nu s-a grăbit să-şi exprime bucuria că Doru s-a maturizat.. Era acel tip de părinte care prefera să-şi sărute copilul doar în somn, din prea multă dragoste pentru binele său“, mai spune Alina Naghi.

Aldis nu face concedieri

În finalul scrisorii, Alina Naghi mulţumeşte tuturor celor care l-au condus pe ultimul drum pe soţul său, dar nu-i uită nici pe angajaţii de la Aldis, cărora le promite că nu vor fi concediaţi, iar societatea va funcţiona la fel de bine ca şi până acum. În memoria lui George Naghi, mai scrie Alina, în faţa fabricii va fi ridicată o statuie comemorativă. Rănită în timpul accidentului nautic, Alina Naghi mai rămâne la Viena pentru că urmează să fie operată la picior. În prezent, aceasta se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic.

A uitat de salvator

Alina Naghi uită însă în scrisoare să amintească de cel care i-a salvat viaţă. Silviu Băluş(42 de ani) este singurul martor al accidentului petrecut pe braţul Borcea. El a tras-o din apă, imediat după ce barca s-a izbit de mal. Lovită la cap şi în  stare de şoc, femeia ar fi fost luată de curenţi şi s-ar fi înecat. Băluş se afla pe mal, alături de familie şi prieteni, la o partidă de pescuit, şi ar sărit imediat în apă pentru a-i salva pe cei aflaţi în barcă. Din păcate, George Naghi era fără viaţă, plutea pe apă cu faţă în jos.
Silviu Băluş

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite