Alexandru Dumitru, cel mai tehnic jucător la baseball din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentul joacă baseball de patru ani
Adolescentul joacă baseball de patru ani

Joacă baseball de la vârsta de 11 ani şi a reuşit să-şi uimească antrenorul, făcându-se remarcat la mai multe campionate. 

„Satisfacţiile vin atunci când urcăm pe podium, când câştigăm locuri fruntaşe. Din sport însă noi, juniorii, nu putem trăi. Sumele pe care le încasăm sunt foarte mici“, a precizat, jenat, Alexandru. Performanţa se realizează cu eforturi uriaşe şi cu multe sacrificii. Tânărul spune că mai are multe taine de desluşit în acest sport. „ Sunt o persoană deschisă oricăror provocări. Deşi este dificil, nu mă plâng niciodată. Am ajuns din întâmplare să cunosc baseball-ul, însă l-am îndrăgit pe loc. Sunt convins că am puţin talent care mă ajută să obţin succes după succes“, a precizat tânărul. În curând se împlinesc patru ani de când este legitimat la Clubul Sportiv Şcolar.

20 de competiţii

„De patru ani practic acest sport şi nu cred că aş fi ales altceva. Am participat la multe competiţii şi îmi place foarte multe să merg la antrenamente“, a spus sportivul. Alexandru a ajuns să practice baseball în urmai unei selecţii. „ Domnul profesor Alexandru Vasilache a venit la şcoală şi a făcut selecţie. Am fost ales şi acum nu aş renunţa la baseball pentru niciun alt sport“, a mai spus Alexandru. âPână în prezent, tânărul a participat la peste 20 de competiţii, iar în urmă cu două săptămâni a primit titlul de „Cel mai tehnic jucător din ţară“. „La Turneul Campionatului Naţional de baseball, juniori II, au particpat cinci echipe, iar toţi antrenorii au decis că sunt cel mai tehnic jucător. Am primit o diplomă şi o cupă“, a mai precizat tânărul.

Antrenamente intense

Pentru obţine performanţă, tânărul se pregăteşte intens patru ore pe zi. Chair dacă antrenamentul este destul de lung şi obositor, acest lucru nu-l dezarmează. „M-am obişnuit cu acest stil. Facem alergări, gimnastică, exersăm pase, bătaia mingii, diverse tehnici de aruncat şi de prindere. Este multă, multă muncă, dar este frumos“, povesteşte Alexandru.

Pregătirile intense nu-i afectează activitatea şcolară. Adolescentul spune că reuşeşte să-şi împartă timpul astfel încât să nu neglijeze studiul. „De la antrenamente merg direct la şcoală şi pe urmă acasă. Mai rar am timp liber, dar acest lucru nu mă deranjează“, a mai spus Alexandru. El se consideră o fire ambiţioasă , sociabilă şi comunicativă. „Sportul te învaţă să devii mai ambiţios, mai puternic şi să poţi arăta lumii că orice este posibil“, a spus sportivul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite