Călăraşi: Alexandra Maxim, adolescenta care iubeşte arhitectura şi portretele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 15 ani tânăra a reuşit să aibă în colecţia proprie peste 30 de portrete printre care şi cele ale faimoşilor actori din seria „Amurg“

Încă de la trei ani a început să deseneze sub îndrumarea bunicii sale, fostă profesoară de desen. Aceasta a învaţat-o noţiunile de bază şi cum să îmbine culorile.  „De la ea am moştenit talentul şi tot ea m-a învăţat să desenez. De la 3 ani bunica m-a învăţat să combin culori, să desenez animale şi, deşi, la început cream nişte cercuri şi forme simple, ulterior am început să desenez animale şi diverse peisaje“, povesteşte Alexandra.

În timp s-a perfecţionat şi a început să-i placă să creeze diverse desene tehnice, dar şi portrete. De mai bine de un an, a început să se pregătească intens la cursurile de artă, organizate la Atelierul de Creaţie din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“. „Aveam două prietene care veneau mereu la cursul de desen şi am început să-mi doresc să mă pregătesc şi eu intensiv pentru a putea da examen la Facultatea de Arhitectură. Mi-ar plăcea să devin arhitect şi să creez diverse clădiri mai aparte“, mărturiseşte adolescenta.

Iubeşte cărţile şi filmele din seria „Amurg“

Tânăra recunoaşte că îi place să citească romane de acţiune, dar şi romantice. Seria „Amurg“ conţine cinci volume şi a fost citită de Alexandra de şapte ori cu aceeaşi curiozitate şi emoţie de fiecare dată. „Aceste romane m-au influenţat şi m-au mişcat foarte mult. Am rămas profund impresionată şi de aceea le-am şi citit de şapte ori“, spune adolescenta.  „Amurg“, „Lună nouă“, „Eclipsa“,„ Zori de zi“ şi „Soarele de la miezul nopţii“ sunt romanele care au fascinat-o pe Alexandra.

Desenează portrete

Inspiraţia îi vine atunci când se uită la televizor sau, pur şi simplu, când vede o cunoştinţă sau un prieten şi i se pare ceva special la el. „Nu am un moment anume sau un lucru anume care mă inspiră, însă cel mai des se întâmplă ca atunci când urmăresc o emisiune sau vreun film la televizor să îmi vină o idee bună şi imediat mă apuc de desenat“, mărturiseşte tânăra. De regulă face un portret în maxim două ore.

Are 15 prieteni buni


Alexandra este o fire foarte sociabilă şi prietenoasă şi a reuşit să strângă în jurul ei  nu mai puţin de 15 prieteni foarte buni. Împreună cu aceştia îşi petrece timpul liber plimbându-se sau ascultând melodiile cântate la chitară.

Elevă de nota 10

Alexandra este o elevă foarte bună şi a reuşit performanţa de a termina clasa a VIII-a cu media 10. „Încerc pe cât posibil să fiu atentă la ore şi să înţeleg exlicaţiile date de către profesori, iar acasă îmi fac temele“, spune  aceasta. Din clasa a şaptea a început să participe la numeroase concursuri de protecţia mediului şi la Campania Antidrog.

„Pentru concursul Antidrog am creat o clădire foarte înaltă cu foarte multe ferestre, vitralii, mozaic, scări interioare şi exterioare“, povesteşte tânăra. Adolescenta a reuşit să intre la profilul Matematică-informatică la Liceul Ştirbey Vodă. „Am ales acest profil pentru că îmi place foarte mult matematica şi limbile străine“, spune Alexandra Maxim.

Citiţi mai multe în ediţia de azi a cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite