Preşedintele CJ Călăraşi întinde o mână de ajutor companiei Aldis. Fabrica, la un pas de a concedia cei 1.800 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţia dificilă în care se află una dintre cele mai mari companii din Călăraşi  fost confirmată chiar de preseşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Călăraşi, Răducu George Filipescu. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă că va acorda sprijin societăţii „Aldis”pentru nu a concedia cei 1.800 de angajaţi. Filipescu a promis că va merge la Bucureşti, la o instituţie de credit, alături de patronii firmei,

„Voi merge la Bucureşti împreună cu cei de la Aldis, la EximBank, pentru obţinerea unui împrumut, să nu rămână 1.800 de oameni pe drumuri. Nu ştiu dacă voi reuşi, dar măcar încerc pentru ca oamenii să nu ajungă şomeri. Nu e cazul să mărim numărul celor fără locuri de muncă, trebuie să-i ajutăm într-un fel”, a precizat Filipescu.

Probleme cu duiumul

Problemele copmpaniei Aldis, unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel naţional pe piaţa mezelurilor, au apărut imediat, în august 2011, după decesul miliardarului George Naghi, cel care a înfiinţat compania. Situaţia delicată a culminat cu neplata salariilor, aducând angajaţii în pragul disperării înainte de sărbătorile de iarnă. Aproximativ 200 de persoane au ieşit în strada în decembrie 2011 pentru a convinge conducerea să-i plătească. În urmă cu câteva luni, situaţia părea că s-a redresat. Ferma Aldis, unul dintre locurile preferate ale miliardarului Naghi a fost vândută de văduva acestuia, Alina, unui libanez cu 3 milioane de euro. După cum stau lucrurile, nici aceşti bani nu au fost suficienţi pentru a pune fabrica pe “picioare”.

Accidentul tragic din 7 august 2011

George Naghi, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Bărăgan, a murit pe data de 7 august, la vârsta de 59 de ani, într-un accident nautic produs pe braţul Borcea în zona dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. El se afla în barcă, la o plimbare, cu soţia, Alina(53 de ani), care a suferit mai multe traumatisme. Firma Aldis reprezintă o investitie de circa 70 de milioane de euro, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Calarasi este al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Familia Naghi figurează în topul Forbes cu o avere de 28 milioane de euro.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite